Manga och serier att se fram emot

Publicerad: Fredag, 27 januari 2023, Skribent: Gabi

Serier & mangasläpp vi väntar på under 2023! Släppmånaderna är preliminära, då serie- och mangamarknaden har drabbats av en hel del förseningar, men sakerna brukar dyka upp till sist.

Vårens släpp

DISKBÄNKSTECKNAREN - Ulrika Linder fick oss att skratta, stöna och mumla "aha var det så man skulle göra" med sin underfyndiga och utbildande dagbok från Återvinningscentralen. Nu är hon tillbaks med anteckningar mitt ifrån vardagslivet, där stressen, kärleken och livet med barn och familj fångats på kuvert, papperslappar och reklamblad som funnits till hans. Här samlade i bokform!

MARMALADE BOY – Shoujoklassiker på engelska igen! Wataru Yoshizumis serie handlar om två ungdomar vars föräldrar överrumplande meddelar att de vill testa partnerbyte med varandra. Killen verkar snorkig, tjejen är snäll van att stå i centrum och tas om hand om. Ni anar vart det lutar. Men det som gjort den här serien så älskad, är att den tar med många i deras omgivning och ser hur de påverkas av uppväxt och förändrade relationer.

THE MOTH KEEPER - En finstämd fantasyserie av Kay O'Neill (Tea Dragon Society). Mån-nattfjärilarnas väktare har strävat hela livet efter sin tjänst, men känner besvikelse när hon väl börjar. Rastlös letar hon efter något annat och upptäcker märkligheter kring de magiska nattfjärilarna.

CHOUJIN X – Den nya serien av Sui Ishida (Tokyo Ghoul) handlar om bästa vännerna tillbakadragne Tokio & coole Azuma. Men när Tokio försvarar sin väns liv och därmed förvandlas till ett fruktat mutantväsen kan inget förbli som det var.

DO A POWERBOMB – Dags för årtiondets största wrestlingäventyr! Lona Steelrose drömmer om att bli en del av den professionella wrestlingscenen. Svårt bara det, men hon tyngs också av förväntningarna: hennes mamma var den bästa wrestlingatleten genom tiderna. Allt förändras dock när en nekromantiker med besatthet för wrestling drar in henne i den största, och farligaste, pro-wrestling-turneringen genom alla tider. Serieskaparen Daniel Warren Johnsons ligger bakom tidigare titlar som Murder-Falcon och Wonder Woman: Dead Earth.

THE GRANDMASTER OF DEMONIC CULTIVATION – Äntligen kommer manhuan till den episka kärlekshistorien mellan Wei Wuxian och Lan Wangji. Återfödelse, alkemi, storslagna strider och en dramatisk kärlekshistoria som sträcker sig över livstider har gjort MDZS och dess tv-serieversion The Untamed till en världssuccé.

TOMBS: JUNJI ITO STORY COLLECTION – En ny samling med korta och fasansfulla serier av det makabras mästare. En stad vars kyrkogård står alldeles för mycket i centrum fångar ett syskonpar, body-horror när en flickas tunga förvandlas till en snigel och obehagliga grannar som ropar i natten är några av berättelserna.

URIAH - Magnolia Winroth alias Toffuos webtoon har rönt stora framgångar och släpps nu i bokform på svenska! En skräckserie med mycket obehag, handlar det om en pojke som vaknar utan minne. Men han märker snabbt att hans situation är riktigt otrevlig, då hans hand är full av bitmärken och bara delar av en tumme. Det visar sig att han är på en fängelse-ö, för de mest skoningslösa av fångar... som nu förvandlas till hans jägare.

Sommaren och tidiga hösten

THE YAKUZA'S BIAS – En gangsterkomedi av Teki Yatsuda. Den mest fruktade av Washio-klanens enforcers lever för jobbet och inget annat. Tills bussens dotter släpar med honom till en K-pop-konsert och han faller pladask för idolfandom.

THEY WERE 11 - En urklassiker inom science fiction manga och shoujo från 70-talet. Moto Hagio skrev en klaustrofobisk berättelse om rymdkadetter på sitt första uppdrag som upptäcker att de är en för mycket ombord på skeppet och sen börjar sabotagen. Lek med sanning, könsbilder och tätnande spänning som håller än i dag.


Kommentarer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev