Manga-guldklimpar från året som gått

Publicerad: Onsdag, 9 november 2022, Skribent: Pär

Vilken manga-vecka vi har på Science Fiction-bokhandeln! För inte har du väl missat våra Shonen-rekommendationer, texten om skräckmanga eller våra små startup-tips för dig som vill börja teckna själv? Idag fortsätter vi manga-festivalen med nya (och gamla) guldklimpar från året som har gått.

BOMBA!
Vi börjar med en klassiker av en riktig mästare. Osamu Tezuka tecknar tonårsångest vid en vit häst när Tetsus obesvarade kärlek till sin vackra lärarinna byggs upp till en ung pojkes raseri. Hos lärarinnan ser han en mor och en syster mer än han någonsin kan finna hos sin egen mamma. Bomba! är en kompakt och explosiv serie för den som vill upptäcka en av de stora tecknarna, från hans senare sökande period som jag själv brukar kalla "Osamu Tezuka hittar Freud".

SAKAMOTO DAYS
För oss flesta är det jobb nog att få familjeliv och karriär att gå ihop. För Tarou Sakamoto så räcker det inte att försöka sköta jobbet i den lilla närbutiken och familjen där hemma då hans förflutna som torped inte tycks kunna lämna honom ifred. När man behöver ducka mordförsök samtidigt som man måste se till så att butikskylen är välfylld är det bra att Sakamoto var, och fortfarande är, en av de bästa. Passa på att läsa den innan animen kommer!

THE MASTERFUL CAT IS DEPRESSED AGAIN TODAY
På tal om att få livspusslet att gå ihop, en lösning är en gigantisk katt som hemhjälp. På jobbet imponeras Sakus kollegor av hennes välkomponerade matlådor och hennes prydliga framtoning. Vad de inte vet är att det är hennes Yukichi som sköter om hemmet, lagar maten och ser till så att hon kommer iväg till jobbet. En perfekt feel good-manga för dig som har lite svårt att gå upp på morgonen.

ROOSTER FIGHTER
Kuckeliku! Man måste älska serieformatets förmåga att levandegöra helt vansinniga historier. Men det är irrelevant just nu, för Rooster Fighter är en helt vanlig berättelse om en stridstupp som tar rollen som mänsklighetens beskyddare när enorma monster anfaller. Med vassa klor och en näbb som inte ger upp kan vi nog konstatera att årets bästa superhjälte är här. För dig som tycker att One Punch Man är för lågmäld.

MONOTONE BLUE
Från en djurmanga till en annan. Aoi har det inte lätt som den enda reptilen på en skola bland pälsdjur. Katten Hachi har svårt att känna någonting alls, men när han får syn på Aois blå ödlesvans väcks något till liv inom honom. Gillade du Beastars och BL? Då är Monotone Blue för dig.Love is an illusion!

LOVE IS AN ILLUSION
Nu blir det explicit content från Korea som bonus för er som lyckats läsa ända hit! Omegan Hye-sung möter sin överman i alfamannen Dojin. Svettig, drypande romance med en twist. En kollega fick berätta för mig vad en omega var. Låt det här bli en läromöjlighet för dig med. Med ännu bara en volym utgiven är det här nog redan årets stora snusk-succé!


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev