Uzumaki

Publicerad: Tisdag, 22 juni 2021, Skribent: Linda

Uzumaki, Spiralerna, Junji Ito's mästerverk från 1998, har både filmatiserats och blivit ett tv-spel tidigare, med goda resultat. Nu har tiden kommit för att föra över Ito's speciella och vackra tecknarstil till animeformat när den ska bli till en fyra avsnitt lång minisere för Cartoon Network's Adult Swim.

Det är den japanska studion Drive som gör den tillsammans med det amerikanska bolaget, och den kommer att sändas både i USA och Japan samtidigt. Från början var det sagt att den skulle komma ut under 2020 men med en pandemi i vägen har premiärdatumet skjutits upp till 2022, och teamet ska ha tagit tiden till att finslipa manus och det visuella.

Ito själv säger att eftersom animen blir markant kortare än mangan har de skrivit om den helt för att den ska passa formatet, och han låter otroligt nöjd och imponerad över manusförfattarnas arbete. Samtidigt ser animationerna ut som att mangan genom magi väckts till liv direkt från sidorna, och börjat röra sig. Det är nästan kusligt hur exakt de fångat alla detaljer i den karakteristiska mangan, som dykt upp på flera listor över omistliga seriealbum över åren, både i japan och i väst. 

För de som känner att 2022 känns jättelångt borta kan jag verkligen rekommendera att 

Och för de av er som fortfarande inte upptäckt Juni Ito's vackert groteska värld kan jag rekommendera inte bara Uzumaki, utan även Tome, en annan av hans numera klassiker som filmatiserats, och äckliga äckliga Gyo, om man vill ha en riktigt vältecknad magvändare.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev