Bästa julspelen

Publicerad: Torsdag, 2 december 2021, Skribent: Johannes

PANDEMIC HOT ZONE – EUROPE
Spelserien Pandemic fortsätter att växa. De senaste åren har spelare efterfrågat mer snabbspelade versioner och förra året släpptes Hot Zone - North America. Hot Zone - North America levererade en snabbare och mer kompakt spelupplevelse, utan att kompromissa på det som varit uppskattat med tidigare titlar i spelserien. Spelet kom med en något mindre spelplan och något enklare regler. Detta måste ha uppskattats, för här om månaden fick spelet nämligen en likande uppföljare. Skillnaden? Spelpklanen har en karta över Europa och spelet heter Pandemic: Hot Zone – Europe. Vad är spelidén? En pandemi hotar Europa. Du och dina medspelare har fått i uppdrag att stoppa dess framfart, men tiden är knapp. För att lyckas med er uppgift måste ni använda era karaktärs unika förmågor och stoppa utbrott över kontinenten. Allt sker i en rasande fart och ni måste kommunicera, planera och agera. Gör er redo för en riktig nagelbitare. Speltiden är ca. 30–45 minuter och spelet rekommenderas från 8 år. Om du önska spelupplevelsen som startade Pandemic-serien ska du titta närmare på Pandemic 2nd Edition.

SMALL WORLD
Small World är ett charmigt och underhållande konfliktspel med glimten i ögat. Allt utspelar sig i en fantasyvärld som helt enkelt är för liten för alla de arter och släkten som önskar trängs på spelbrädet. Varje spelomgång börjar med att samtliga spelare väljer en individuell ras att spela med. Självklart har varje ras sina egna styrkor och svagheter. Efter detta handlar det om en sak. Att ta över brädet och inkassera guldmynt. Small World är ett underhållande, stundtals frustrerande och väldesignat sällskapsspel. Speltiden är ca. 80 minuter, passar för 2–5 spelare och rekommenderas från 8 år.

TICKET TO RIDE
Ticket to Ride är spelserien som under många år underhållit såväl ung som gammal. Varje spelare ska bygga ett nätverk av järnvägsspår och samla poäng genom att genomföra olika uppdrag. Längre sträckor belönas med fler poäng och extra poäng ges till dem som kan fullfölja sina biljettkort. Gör dig redo att kliv ombord och upplev glädjen i ett järnvägsäventyr. I denna spelserie finns det något för alla. Några klassiker som är värda att nämna är Ticket to Ride - Europe (Skandinavisk Utgåva) (där ni färdas över den europeiska kontinenten under sekelskiftet) och ta Ticket to Ride (Skandinavisk Utgåva) (som är den skandinaviska utgåvan av originalspelet med karta över Amerika). Vi har samtal alla titlar i spelserien HÄR. Om du redan äger någon, eller flera, av titlarna i spelserien rekommenderar vi dig att ta en extra titt på tillägget Ticket to Ride - Play Pink. Detta är en unik tågfärg som slöpptes tidigare i år och för varje sålt exemplar skänker Asmodee Nordics 20 kr till The Breast Cancer Research Foundation. Ticket to Ride - Play Pink inkluderar både tåg och stationer och är därmed kompatibelt med alla versioner av Ticket to Ride.

DIXIT
Bilderna ska precis visar och du vet att alla kommer ha en gemensam nämnare: nämligen en mystisk mening. Nu gäller det att vara försiktig, endast en av de fem bilderna är rätt. Frågan är vilken? Dixit är ett överraskande och festligt spel som passar att spela både med familj och med vänner. Du använda både din intelligens och din intuition för att hitta den och samtidigt undvika övriga spelares fällor. Detta bjuder in till underhållande och nervkittlande spelomgångar. Originalutgåvan passar för 3–6 spelare, har en speltid på ca. 30–60 minuter och rekommenderas från 8 år. Om ni är fler än sex spelare rekommenderar vi att titta närmare på Dixit (8 Player Edition)


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev