Serier för barn

Publicerad: Måndag, 13 november 2023, Skribent: Linnéa

Vill du introducera  serieläsande till dina barn, syskonbarn, vänners barn eller dina elever men är osäker på var du ska börja? Här har vi samlat våra fantasy- och science fictionfavoriter för de yngre läsarna.

För alla åldrar  
Tom Gauld: Den lilla träroboten och prinsessan vedträ (svenska) 
Den lilla träroboten och prinsessan vedträ är en klassisk saga som är helt nutida och samtidigt alldeles tidlös. Ett halsbrytande äventyr som tar syskonen världen runt och får hjälp från ett mycket oväntat håll. 

Från sju år  
W.I.T.C.H - De tolv portarna (svenska) 
Fem tjejer med speciella krafter har valts ut som beskyddare för att stå mot ett mörkt hot. Will, Irma, Taranee, Cornelia och Hay Lin. Tillsammans är dom W.I.T.C.H.! 

Chi's Sweet Home (engelska) 
Livet ur en kattunges perspektiv! En familj hittar en övergiven kattunge och tar hem lilla Chii. Snabbt blir gatukatten en del av familjen och vi får se oss tvåbeningar ur en busig synvinkel. 

Från åtta år  
Atmosfärbarnen (svenska) 
En science fiction-serie i två delar om stark vänskap och kampen för överlevnad. I en skrämmande framtidsskildring ger Akai och Juli aldrig upp, inte ens när tiden håller på att rinna ut... 

Star Wars Mandaloriern - Säsong 1 (svenska) 
Upplev första säsongen av succéserien Star Wars: The Mandalorian som tecknad serie.

Den magiska tidsskogen (svenska) 
I de eviga barnens by lever alla i fred och harmoni. Tills den dag en vuxen människa stjäl kristallen som skyddar dem från tidens gång. Ska barnen lyckas rädda sin värld och åter stanna tiden? 

Cardcaptor Sakura Collector's edition (engelska) 
Card Captor Sakura är en av de största klassikerna inom genren "magiska flickor". Det här är en samlingsutgåva för både gamla fans och nya läsare.

Från elva år  
Häxmästarens kontrakt (svenska) 
Ett fantasyäventyr där huvudpersonen stiger in i det övernaturligas värld och långsamt återupptäcker hur vacker världen kan vara, även om den också innehåller sorg och lidande.

Sword Princess Amaltea samlingsvolym del 1-3 (svenska) 
Det var en gång en prinsessa som hette Amaltea. Hon levde i en värld där drottningarna styrde med magins makt och prinsessorna räddade prinsarna. I denna seriebok samlas hela trilogin om Amaltea och Ossian, en berättelse som med humor och äventyr utmanar hur vi ser på kön och normer i samhället. 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev