Sällskapsspel - årets julklapp

Publicerad: Söndag, 19 november 2023, Skribent: Linda

Sällskapsspelet har utnämnts till årets julklapp, och vi kan såklart bara hålla med! Både kortspel och brädspel finns för alla sorters spelare. Vill du ha ett spel för att spela själv för lite self care med din favoritperson, bjuda in hela stora gänget, eller ta med ett spel att samlas runt med familjen? Oavsett så har vi spelen för dig!

 

Förbjudna ön är ett samarbetspel för hela familjen.
Utmana ödet på Förbjudna ön! Slå följe med en grupp djärva äventyrare på ett livsfarlig uppdrag att hämta fyra heliga skatter från ruinerna av ett förrädiskt paradis. Ni måste samarbeta och lyckas med nervkittlande bedrifter för att hinna hämta skatterna innan ön sjunker under era fötter! Samla dem fort och fly från ön innan det är för sent.

 

Skull är ett roligt festspel med bluff, deduktion och de gäller att överlista dina vänner. Om du vill besegra dina motståndare måste du bluffa, ljuga bedrägerierna som omger blommorna.
Skull är enkelt att lära sig, men farligt svårt att vinna och oerhört utmanande att bemästra. För 3-6 spelare, och en omgång är ca 30 min.

 

7 Wonders Duel  är ett självständigt spel i samma värld och samma anda som 7 Wonders. Två spelare från tio år. Ett parti tar 30 minuter. Ett helt nytt system för kortdrafting, tre olika sätt att vinna, vetenskaplig utveckling, ett unikt militärsystem och 12 underverk att kombinera för beroendeframkallande och ständigt föränderliga spelupplevelser.

 

Bohnanza  Intresserad av att odla bönor? Kanske inte, men det kan ändå löna sig att bli bekant med kortspelet Bohnanza. I detta hejdlösa kortspel odlar varje spelare olika bönor på sina två åkrar. Affärerna med andra spelare är också kärnan i spelet. Kanske det ändå bor en liten bönfarmare i dig? En av våra ständigt populära gamla trotjänare som förtjänar att upptäckas av ännu flera spelare. För 2-7 spelare. Speltid ca. 45 min.

 

 

Dixit (För 8 spelare)  Håll andan! Bilderna skall precis visas. De har alla en gemensam nämnare: en mystisk mening. Nu gäller det att vara försiktig, endast en av de fem bilderna är rätt. Du måste använda både din intelligens och din intuition för att hitta den och samtidigt undvika övriga spelares fällor. Dixit: ett överraskande, festligt och stimulerande spel som passar att spela både med familj och med vänner. För 3-8 spelare. Speltid: 30-60 minuter.

 

Root - A Game of Woodland Might & Right Det finns en del spel som vinner på att de ser så OERHÖRT FINA UT. Root är helt klart ett av dem. Det är ett fantastiskt spel på många sätt. Vackert designat, välskrivna regler och med ett oerhört omspelningsvärde. Nackdelen är att det kan ta lång tid att få bra kläm på, då alla spelar med olika förutsättningar och det inte går att se hur grannen spelar för att lära sig under spelets gång. Spelet fungerar bäst på 4 spelare, men går att spela utan större problem både på fler och färre. Med fler än 4 spelare får du dock vara beredd på att det tar lång tid, sådär en 3-4 timmar gissningsvis.

 

Tsuro är ett snabbspelat, lättlärt och roligt spel som man kan plocka fram i nästan vilket sammanhang som helst. Man lär sig reglerna på femton sekunder och ett parti tar 10-15 minuter. Det är så logiskt och visuellt självklart att en person som betraktat ett parti från sidan av kan hoppa in direkt i nästa parti. Så: vi gillar Tsuro. Det känns litet som att man spelar Robo Rally extralight och Tsuro kommer att bli framsläpat efter middagar med ickespelande vänner och som mellanspel så ofta som möjligt. För 2-8 spelare

 

Drakborgen Fantasyklassikern Drakborgen har sedan ursprungslanseringen 1985 blivit den största internationella framgången någonsin bland svenskuppfunna sällskapsspel – och har också i medierna fått status som en populärkulturell ikon. Nu återlanserar Alga denna succé inom sin klassikerserie, uppdaterad och moderniserad samt med samma högvisuella artwork som i originalet! 2-4 spelare.

 

Azul Spelet där du ska tävla med det vackraste lagda kaklet. Känn historiens vingslag när du inspireras av morernas legendariska kakel i Alhambra. Passar hela familjen, för två till fyra spelare och du spelar det på ca 30-60 minuter

 


Kommentarer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev