Samlingsboxar

Publicerad: Måndag, 13 november 2023, Skribent: Annie

Att hitta julklappar som har lagom “storhet” är ibland lite knepigt. Ska man köra flera julklappar behöver man hitta en balans mellan tillräckligt många små saker, kanske en mellanstor. Ska man köra flera små kanske det är knivigare att hitta tillräckligt bra saker som är relevanta för mottagaren. Då är det ibland skönt att köra direkt på EN STOR. Tjoff så behöver man inte tänka på små kompletteringar. Här samlar vi våra bästa STORA saker, så du inte ska behöva tänka på att slå in en massa småprylar.  

Witcher Boxed Set  

Det är alltid lite spännande med berättelser som får plats i mängder av olika format - men då är det ofta väldigt trevligt att kunna gå tillbaka till ursprungsberättelsen! Här är hela samlingen som sträcker sig hela vägen tillbaka till Sapkowskis första novellsamlingar som publicerades redan på 90-talet.  

Dune Saga 6-Book Boxed Set  

Även Frank Herberts klassiska Dune, ett av science fictionvärldens mest inflytelserika verk, har ju blivit film, men Dunes inflytande sträcker sig långt utanför bara dess egen filmatisering. Star Wars skulle liksom inte ha existerat utan Dune. Dessutom, i dagens geopolitiska klimat, är den särskilt aktuell. Folk kommer nog aldrig sluta snacka om Dune, läs den själv och avgör!  

Wheel of Time Premium Boxed Set I  

Robert Jordans epos Wheel of time sträcker sig över 14 hela böcker (15 om man räknar in New Spring) och har då såklart behövt delas in i flera olika boxar så man inte ska behöva bryta ryggen medan man kånkar hem sina köp. Serien har en självklar plats inom high fantasy kanon och har inspirerat flera författare inom genren.  

Tokyo Ghoul Complete Box Set  

Den blodiga och spännande skräckmangan Tokyo Ghoul skulle kunna anses vara en del av en senare mangakanon. Har du någon i din närhet som är ute efter de lite mörkare delarna av våra mangasektioner passar den här perfekt! Dessutom finns även en box med uppföljarserien Tokyo Ghoul:re!  

One Piece Box Set 1 

One Piece är en av vad som kallas The Big Three inom manga efter dess enorma popularitet. Nu är den dessutom särskilt het, sedan den ovanligt lyckade live actionen på Netflix där skaparen  Oda Eiichiro själv var med för att se till att den förhöll sig trogen till urmaterialet. Luffy och resten av Strawhatpiraternas äventyr för att uppfylla sina olika drömmar är lättsam, rolig och inspirerande (tidvis tårdrypande) och en perfekt start för både äldre och yngre läsare som vill ge sig in i mangans fantastiska värld.  

Demon Slayer Complete Box Set  

Demon Slayer är också en grymt bra manga om man vill testa sig på de snäppet våldsammare farvatten inom manga men fortfarande hålla det barnvänligt. Många skratt utlovas under Tanjiros uppdrag att förvandla sin halvdemoniska syster till människa igen. Dessutom finns det en hel del saker som inte förekommer i animen.  

Chainsaw Man Box Set  

Här har vi ytterligare en superhajpad animesuccé i boxformat! Absolut inte julklappen för de allra minsta barnen men en succé som är väl värd framgången. Efter att Denji har blivit ett med sin demoniska motorsågshund Pochita och förvärvat dess krafter dras han in i ett krig med demoner - fast besluten att inte kola vippen förräns han har uppnått sin dröm.  

Batman Box Set  

Matt Reeves The Batman kom upp på bio vid 2022 och påstås vara en av de mörkare Batmanfilmerna som också djupdyker i Bruce Waynes komplexitet och dessutom utforskar den mer detektiviga sidan av honom som ibland förbises. När Reeves fick frågan om vilka Batmanserier som han tog mest inspiration från radade han upp The Long Halloween, Batman Ego and Other Tails, och Batman: Year One. Den här boxen samlar alla de serietidningarna! Ett extra plus är dessutom att Year One och The Long Halloween är bra ställen att börja på om man vill dyka in i Batmanuniversumet. 

Sandman Box Set Expanded Edition  

En gång råkade jag säga att jag inte hade läst Sandman till mina kollegor. Uttrycken av pur fasa på deras ansikten gjorde att jag behövde plocka upp den illa kvickt och har inte ångrat en sekund av det. När hans tecknade serie Sandman kom upp på Netflix som live action fick vi äntligen se försäljningen som hans ikoniska serie egentligen förtjänar. Den är mörk, suggestiv, smart och ack så vacker - ett måste i allas bokhyllor.  

Kalle och Hobbe – Kompletta samlingen + Pojken med tigern  

Har du ett Kalle och Hobbe-fan i din närhet? Skramla ihop med några andra och skaffa den här boxen - läs informationen om den så förstår du snart varför det här är lite av ett måste.  

 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev