Spela brädspel

Publicerad: Måndag, 14 november 2022

Nu sänker sig mörkret över oss som en härligt fuktig filt. Dags att plocka fram spelen och tekannan för att samlas runt ett bra brädspel. Här presenteras några nya och gamla favoriter som passar de flesta.

FLAMECRAFT
I Flamecraft spelar du som en Flamekeeper med förmågan att kommunicera med hantverkardrakar som kan skapa vackra och eftertraktade objekt. Det är din uppgift att placera drakarna i rätt hem och kasta förtrollningar som kan skapa ännu vackrare saker! För varje dyrgrip som skapas samlar du Rykte - och den som slutligen har inhöstat mest Rykte blir Master of Flamecraft! Vi har också fina drakar i plast och trämarkörer för den som vill förhöja spelupplevelsen. 2-5 spelare. Speltid 60 minuter.

HIVE
Målet med Hive är att omge din motståndares drottning, samtidigt som du måste skydda din egna drottning. Till skillnad från andra liknande strategispel finns det ingen spelplan utan brickorna, som med sina olika markeringar kan röra sig på olika sätt, blir både spelplan och pjäser. Tänk sockerkickat luffarschack! Snygga insektsbrickor är ett extra pluss. För 2 spelare. Speltid 20 minuter.

7 WONDERS
7 Wonders är ett resurshanteringsspel som spänner över tre tidsåldrar. Du är ledare för en av sju stora städer. Varje spelare börjar med en matta som representerar ett av världens sju underverk och ger tillgång till en resurs. Under spelets gång väljer spelarna mellan att bygga, uppgradera och handla. Bygg ut, handla med eller kriga mot dina motspelare - men håll koll så att de inte övermannar dig! Även om 7 Wonders är bäst med 3 - 7 spelare finns instruktioner för hur man kan spela på 2 personer och med en mängd roliga expansioner och variationer.

MYSTERIUM
Året är 1920. Ni befinner er i Skottland, inbjudna till ett gammalt slott av slottsherren som anar att han delar hem med ett spöke. Ni är synska, och ska lista ut vem som spökar, hur den osaliga dog och vem som låg bakom dödsfallet. Under en seans får ni visioner med ledtrådar att utgå ifrån. Fantastiskt roligt samarbetsspel som med lite kuslig stämning. För 2-7 spelare. Speltid ca 40 minuter och regler på svenska.

UNFATHOMABLE
Ni befinner er ombord på ångbåten SS Atlantica på väg till Boston när monster börjar komma upp ur havet. De flesta av er försöker rädda skeppet och medpassagerarna från från en fasansfull död, men några av er har svurit sig till de mörka krafterna i havsdjupet… Unfathomable är vad som brukar kallas ett social deduction game. Ni ska räkna ut vilka som är era vänner och vilka som är fiender. Några av spelarna vinner om båten lyckas ta sig i hamn, andra om den förliser. Det blir en psykologisk kamp mot klockan.Tycker du att det påminner om det gamla spelet Battlestar Galactica? Det stämmer, det här är en ny version av spelet, men i det populära Arkham Files-universumet. Ett långspelarspel för 3-6 spelare. Speltid 2-4 timmar.

NEMESIS LOCKDOWN
Överlevnadsskräck i rymden som brädspel! Nemesis Lockdown är ett semi-samarbetsspel där ni spelar personal på en forskningsbas på Mars. Något har gått rejält fel och mordiska utomjordingar börjar slakta alla på basen. Nu måste ni försöka överleva: både monstren, tekniska fel och företagets respons på krisen. Samarbete kan hjälpa, men många människor på samma plats riskerar att dra till sig monster, och vissa karaktärer kan ha personliga mål som går emot de andras. Komplext, socialt och filmiskt är det en spelupplevelse utöver det vanliga. Spelet innehåller färdigbyggda miniatyrer som du kan måla själv. För 1-5 spelare. Speltid från 90 minuter.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev