Juklappstips på prylar

Publicerad: Tisdag, 7 december 2021, Skribent: Annie

Att köpa julklappsprylar från oss kan vara känsligt, särskilt om man som oinsatt ska köpa till en med lite nördiga intressen. Man kanske har köpt star wars när det skulle vara star trek, man kanske skulle ha köpt merch med Sukuna, så rååkade det bliMegumi eller Panda istället. Även om det då kan bli lite krystade leenden är sådana julklappsönskare realtivt enkla - vet man inte själv exakt vad man är ute efter kan man bara fråga oss i personalen så hjälper vi såklart till att hitta rätt. 

Men sedan finns det julklappsmottagarna som är lite mer svårplacerade - så här ska vi försöka gå igenom lite olika tips till vad som kanske skulle kunna passa till dom!  

Till kattpersonen

Vi är väldigt förtjusta i katter, vilket kanske också märks i vårt utbud, så om du har en kattälskare i din närhet så kan du absolut vända dig till oss! Vi har allt ifrån den ljuvliga kortleken med katter som spelar kortspel, till supersöta tabi-strumpor med kattmotiv. Dessutom har vi hur många kattpussel som helst, för att inte tala om mängden humorböcker med katter som vi har. Är din kattälskare dessutom lite mystiskt lagd har vi även en tarot-lek med kattema, vilket även osökt leder oss in på nästa person som vi tänkte tipsa åt. 

Till den som är intresserad av mystik 

Har du någon i din närhet som gärna tänker på kristaller, wicca eller liknande så har vi en del till dom också. Vi har till exempel en mängd tarotkortlekar med olika motiv. Dels har vi Tarot- vägen till självkännedom ´, som är en bra plats att starta på om man inte är så bevandrad sedan tidigare, och som finns på både svenska och engelska. Dessutom finns Guillermo del Toros fantastiska tarotlek med hans mystiska och mörka motiv, zombietarotleken med zombiemotiv, eller Supernaturaltarotleken för dom som vill ta guidning från bröderna winchester. Är man dessutom intresserad av både alkohol och mystik ska man absolut spana in Spirits of the otherrworld, som förutom recept på olika drinkar med olika teman, dessutom går igenom historian bakom ingedriensernas herbala historia och annan spännande kuriosa. Dessutom har vi en del litteratur som Wicca: a modern guide to witchcraft and magick , eller kanske The Occult, Witchcraft and Magic som går igenom ockultismens historia.

Till den pyssliga personen

Du kanske har någon som sitter och stickar, virkar eller bara gillar att pilla med saker? Vad sägs om boken Virkade vänner som går igenom hur du virkar jättesöta smådjur? Och självklart har vi ju pussel för de som gillar det - inte bara våra nördiga Ghibli-, Harry Potter-, och Demon Slayer-pussel. Vi har alldeles vansinnigt många olika, och du kan spana in alla här 

Till anime/mangafantasten

Självklart har vi saker till dom. Men för att hjälpa alla lite på traven rekommenderar vi att du kanske har ett litet hum om vad personen gillar; om personen har önskat sig saker från Demon Slayer eller Jujutsu Kaisen kan det blir lite stela leenden om du kommer med Pokémonnyckelringar. Du kan spana in allt här

Till den som du inte riktigt vet vad den önskar sig

Vi har alla den i vår närhet; en förnöjd morfar, en surmulen kusin eller en pappa som bara får strumpor varje år. Men om en sak uppskattas under våra julgranar kan det ju vara en bra dos nostalgisk sarkasam. Jan Stenmark, med sina kollage med sarkastiska texter till gamla 60-tals motiv är både roligt och i lagom olika storlekar - det finns både små kylskåpsmagneter, muggar och glasunderlägg. Eller den fantastiska boken Du är inte här för att ha det skönt, med Magda Lundbergs ironiska ankor som kommenterar vår samtid, som skulle funka utmärkt som kaffebordsbok. Eller om du tror att personen gillar söta, kramvänliga saker så har ju även mängder med gulliga gosedjur. 

 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev