Ny fräsch manga! del 2

Publicerad: Tisdag, 30 april 2024, Skribent: Linnéa

Katten, människans bästa familjemedlem 

Att ha en katt i familjen kan göra en stor förändring i livet men detsamma kan sägas om att få en ny människa i livet för en katt. I serien My sister, the cat adopterar en kattfamilj en ensam människopojke och ger honom namnet Nekota. Men det ska visa sig att livet som människa i en kattfamilj skapar många missförstånd och knasiga situationer!  

Att katter kan göra en stor skillnad i ens liv märks även i Breakfast with my two-tailed cat: Efter att Souchiros fru gått bort är deras gamla katt Nii också redo för efterlivet. Men han vill inte lämna Souchiro ensam och återvänder därför som en katt-yokai. Tillsammans njuter de av det stilla livet i sin bergsvilla med god mat och fin natur.  

Katter kan, förutom att ge tröst och sällskap, även föra samman människor. I Love, a kitten, and a salty dog tar Momo med sig en upphittad kattunge till veterinären. Där möter han den stela och strikta veterinären Okura. Medan Momo lär sig mer om att ta hand om sin kattunge kommer Okura och Momo långsamt varandra närmare. Kan dessa tre individer hitta en ny familj tillsammans? 

Även gangsters har hobbys 

Vad gangsters gör när de jobbar har vi sett porträtteras i många serier men vad gör de egentligen på sin fritid? I Mr. Villain’s day off får vi följa Generalen som på sina få lediga dagar gillar att t ex gå på zoo eller besöka en glassbar. När specialstyrkan som ska stoppa Generalen råkar hitta honom under ett av dessa besök är han inte glad över att bli störd, hur ska han rädda sin dyrbara fritid?   

Ken Kanashiro från serien Yakuza’s Bias är högt uppsatt inom den japanska maffian men under sin fritid är han ett hängivet k-popfan. Uppfostrad i en värld av organiserad brottslighet, heder och lojalitet blir Kens intresse av k-popmusiken ett utlopp för glädje, dans och ren fandom. 

Yeo Eui-joon är inte en gangster men får under nattskiftet på närbutiken träffa en del stökigt klientel. En återkommande kund i Dangerous Convenience Store är Gunwoo, en hårdkokt gangster som mer än gärna håller Yoe Eui-joon säker. Men Gunwoo verkar vilja mer än att bara beskydda Yoe Eui-joon, är det en dejt han egentligen är ute efter? 

 


Kommentarer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev