April, april!

Publicerad: Måndag, 1 april 2024, Skribent: Linnéa

Aprilskämt, eller “narra april” som man sa förr, är en gammal tradition som är spridd världen runt. Skämten är tänkta att vara harmlösa men vissa som Loki och Monkey King är nog inte så bra på att avgöra var just den gränsen går. Här är våra tips på några välkända lurendrejare! 

Loki Modern Era Epic Collection: Journey Into Mystery 

När midgårdsordmen Jormungand hotar jorden behöver Thor Lokis hjälp. Loki har dock ett litet problem – nyligen återföddes som ett barn. Kan det kanske göra honom mer pålitlig? Tveksamt. Men Loki har bestämt sig för att Thors planer går hand i hand med sina egna. Han använder därförsin förmåga för ofog för att rädda jorden, och sitt eget rykte! 

Terry Pratchetts Moist von Lipwig  

Moist von Lipwig tar sig helst genom livet på enklast möjliga visa, vilket för honom oftast innebär att lura till sig det han vill ha. Hans planer går däremot sällan som han tänkt sig, hans skojarfasoner sätter honom både i knipa och tar honom ur dem. Du kan läsa om Moist von Lipwigs eskapader i Going Postal, Making Money och Raising Steam.  

Narrow Road Between Desires: A Kingkiller av Patrick Rothfuss

Vi får följa Bast, en fae med koll på allt som har med trick och fördelaktiga deals att göra. Fördelaktiga för honom det vill säga. Så hur ska han hantera första gången han gör en dålig deal? 

En fristående kortroman i samma universum som The Name of the Wind. 

Monkey King: Journey to the West av Wu Cheng'en

Monkey King kan ta vilken skepnad han vill , han besitter även förmågan att förvandla alla 84 000 hårstrån på sin kropp till kloner av sig själv. Med dessa förutsättningar skulle han lika gärna kunna bli den värsta av skurkar som den bäste av hjältar, men Monkey King gillar mest att använda dem till spratt.  

En riktig klassiker från den Kinesiska littraturen som innehåller äventyr, strider och hyss, samlade i en snygg tyginbunden utgåva!  

Coup Card Game Nordic 

Bara en spelare kan återstå när maktkampen i Coup är över. Spela dina karaktärskort klokt för att samla inflytande, och saknar du kortet du behöver – ljug! Men kan du bluffa dig till vinst utan att dina motspelare synar dina lögner?  

Ett snabbt och intensivt spel för den som kan hålla masken. 

Skull 

Skull är ett roligt festspel där du med bluff och slutledningsförmåga ska överlista dina vänner. Om du vill besegra dina motståndare måste du bluffa, ljuga och genomborra bedrägerierna som omger blommorna och undvika att stöta på dödskallen.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev