Testa en ny hobby!

Publicerad: Tisdag, 16 april 2024, Skribent: Linnéa

Att handarbeta är en hobby jag har haft ända sedan barnsben, det är en hobby med oändliga möjligheter som jag aldrig tröttnar på. Jag gillar att testa nya handarbeten med jämna mellanrum, vissa håller mitt intresse ett par månader och andra finns kvar som en stadig kompanjon genom åren som jag kan plocka fram då och då. Till skillnad från grannarna i Animal Crossing klagar inte min virkning eller mitt broderi på att det var länge sen sist! Här kommer mina tips på olika handarbeten att testa. 

Pokémon Cross Stitch Kit 

Ett set för nybörjare med tydliga instruktioner hur du broderar din egen tavla med Eevee eller Pikachu och Piplup. Setet innehåller den brodyrtråd, aidaväv och nål du behöver för dessa två tavlor men även instruktioner för 16 Pokémons till om du får mersmak. Setet passar naturligtvis även dig som är mer van broderare som vill ha söta tavlor av Pokémons.  

The Ultimate Sashiko Card Deck (Använd som bild i högerspalt) 

Sashiko är det japanska sättet att dekorera med mönster skapade med förstygn. Tekniken är enkel, nålen går bara upp och ner, inga invecklade knutar eller stygn krävs. Resultatet blir vackert och lyfter verkligen vilket klädesplagg, accessoar eller prydnadskudde som helst. Den här asken innehåller 52 mönster, allt från enkla spiraler till mer avancerade diamanter.  

Fantasy Forest Coloring Book: John Bauer's World 

Att måla en bild från början eller färglägga en färdig bild går inte riktigt att jämföra med varandra, den första ger mig stress och den andra gör mig avslappnad. Att kunna måla lika vackert som John Bauer är få förunnat men här får vi chansen att färgsätta hans verk och leva oss in i hans mysiga och magiska värld. Känn hur skogens lugn sprider sig medans du färglägger trollskogar, prinsessor och ståtliga väsen.  

Upptäck origami - 20 enkla projekt att vika av Ross Symons

Vika papper kan vara kul för alla åldrar och passar både till att pyssla med på egen hand, med familjen eller vännerna. Har man tröttnat på barndomens vikgubbar och loppor så får man i den här boken 20 olika figurer att vika. Svårighetsgraden går gradvis från enkelt till avancerat. Det medföljer även 20 origamipapper så att du kan börja vika direkt. 

Lord of the Rings: Fellowship of the Knits av Tanis Gray

I den här boken hittar du 25 beskrivningar för stickningsprojekt inspirerade av Sagan om ringen, allt från mössor, vantar och sockor till filtar och sjalar. Varje beskrivning har fått indelningen lätt, medel eller svår så att man inte försöker ta sig till Domedagsklyftan innan man tagit sitt första kliv utanför Fylke.  

Amigurumi - Virka söta kuddar av Jennifer Stiller

Att virka mormorsrutor är enkelt och det första många lär sig att virka och filtar kan man aldrig få för många av, men det kan bli tråkigt i längden. Med den här boken kan du testa på något nytt, med utförliga beskrivningar, bra både för nybörjaren och den mer vana virkaren. Virka små gulliga kuddar och kramgoa djur, perfekta presenter eller dekorationer till hemmet.   


Kommentarer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev