Odödliga klassiker och moderna brädspelsfavoriter

Publicerad: Torsdag, 21 mars 2024, Skribent: Petter

Litterära klassiker

Förlaget Cantebury Classics jobbar med att ge ut klassiska böcker i nya fina utgåvor. Med stor omsorg ger de böckerna unika, färgsprakande omslag och vackra försättsblad. Just nu har vi ett urval av Cantebury Classics till specialpris, så passa på att läsa den där klassikern du tänkt på så länge, eller varför inte berika bokhyllan med en vacker utgåva av den gamla favoriten?

Alice's Adventures in Wonderland & Other Stories av Lewis Carroll

Följ med ner i kaninhålet och upptäck Spelgellandet! Stifta bekanskap med den galne Hattmakaren, Cheshirekatten och den ondskefulle Hjärter Dam! Här samlas Lewes Carrolls mest kända berättelser som älskats av barn och vuxna i över hundra år!

Four Novels av Jules Verne

Jules Verne var en av dem som revolutionerade science fiction-litteraturen. Få författare har har haft lika stort inflytande på genren som Verne. I den här samlingen hittar du klassikerna Five Weeks in a Balloon, A Journey to the Center of the Earth, Twenty Thousand Leagues Under the Sea och Around the World in Eighty Days.

The Complete Novels of Jane Austen av Jane Austen

Jane Austens träffsäkra berättelsers som flyktig kärlek och sociala normer är på många sätt minst lika relevanta idag som när de skrevs. I den här samlingen finns samtliga av hennes romaner. Så ta tillfället i akt och njut av hennes underbara språk, härliga komik och oförglömliga karaktärer!

Moderna brädspelsklassiker

Brädspel har verkligen exploderat i popularitet de senaste åren. Intresset har inte bara ökat, det har dessutom breddats rejält. I spelhyllorna i hemmen där vi tidigare hittade Monopol och Trivial Prusuit står nu betydligt mer spännande titlar så som Catan, Ticket to ride och Carcassonne. Det här är ju självklart något vi på Bokhandeln tycker är väldigt roligt! Vi passar därför på att lyfta ett antal titlar vi tycker förtjänar titeln Modern Klassiker.

Tsuro

Lägg brickor på spelplanen och bygg vägar åt din pjäs, samtidigt som du försöker styra de andra spelarna ut från brädet. Sist spelare kvar på planen vinner. Reglerna är busenkla men möjligheterna oändliga i detta snabbspelade familjespel som ofta slutar i underbart kaos. 

Mysterium

I Mysterium tar en spelare rollen som orolig ande medan övriga deltagare spelar medium som behöver tolka spökets meddelanden och hitta mördaren. Problemet – anden kan endast kommunicera med en kortlek av surrealistiska illustrationer.  Detta är ett klurigt samarbetsspel som medför kul och intressanta diskussioner. Hur synkade är er spelgrupp?

Patchwork

I detta charmiga tvåspelarspel är ditt mål att konstruera det bästa lapptäcket. Samla knappar, köp nya bitar och undvik att lämna tomma rutor på din spelplan. Med enkla regler kommer du snabbt i gång, men varje bit kan vara avgörande i kampen om att bli lapptäcksmästare!


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev