Presentböcker till kampanjpris

Publicerad: Torsdag, 25 april 2024, Skribent: Petter

Att förlora sig i en maffig konstbok är ofta en fantastisk upplevelse. Att få en stund där man helt kan hänge sig till detaljerna i exempelvis kostymdesignen känns nästintill lyxigt ibland. Något liknande kan sägas om kokböcker, att få sitta i timmar och låta sig inspireras av olika recept kan vara riktigt rogivande. Konstböcker och kokböcker passar dessutom ypperligt som presenter.

Let’s Make Ramen

Det är många av oss som anser att ramen är bland det bästa som existerar. Det är en rätt med otrolig potential, allt från hur buljongen sätts till valet av nudlar kan vara avgörande för slutresultatet. Let’s Make Ramen är en lite annorlunda kokbok. Den kombinerar serier med matlagning. Här bjuds det på över 40 recept som varierar från enkla och goda vardagsrätter till mer avancerade långkok för lyxiga helgmiddagar. Detta blandas upp med bland annat rättens historia, vett och etikett på en Japansk ramenrestaurang och intervjuer med kända kockar. En mycket trevlig bok som passar såväl nybörjaren som den mest vana av ramen-sörplare! 

The Art and Soul of Dune part II 

Årets absolut största biohändelse är tveklöst Denis Villeneves Dune part II som gick upp på biograferna i slutet av februari. En otrolig filmupplevelse som verkligen visar på Villeneuves öga för det visuellt spektakulära. För den som inte pallar att vänta på Dune Messiah för att få återvända till Arrakis passar den här boken perfekt för att stilla behovet. Den ger en djupgående och insiktsfull inblick bakom kulisserna på hela produktionen av filmen. Vi får följa utvecklingen från tidiga konceptskisser, via inspelningen för att sedan avsluta med ljudläggning och specialeffekter. Utöver texterna om själva produktionen innehåller boken även flera intervjuer med skådespelare och medlemmar av inspelningsteamet, inklusive Denis Villeneuce själv! Allt paketeras i en maffigt inbunden bok som man lätt kan förlora timmar till bara genom att sitta och bläddra i.   

Dungeons & Dragons: Lore & Legends  

I år firar tidernas mest populära rollspel, Dungeons & Dragons, 50 år. Lore & Legends är en komplett guide till den senaste iterationen av spelets regler. När Dungeons & Dragons 5e släpptes 2014 var antalet spelare världen över på en rekordlåg nivå. Sedan dess har spelets popularitet ökat explosionsartat. Idag överstiger antalet spelare till och med rollspelens guldålder på 80-talet. Lore & Legends berättar historien hur arbetet med senaste utgåvan av spelet gick till. Genom exklusiva intervjuer med utvecklarna och över 900 foton och illustrationer får man här en djupgående förståelse för det jobb och tankebanor som ligger bakom fenomenet. Boken håller en fin balans mellan roliga anekdoter kring spelets detaljer och insiktsfulla genomgångar av dess mekaniker. 

Studio Ghibli: The Complete Works

Går det att få nog av den japanska animationsjätten Studio Ghibli? För många är svaret på den frågan ett tveklöst: Nej, självklart inte. I den här boken samlas information om deras långfilmer fram till och med Earwig and the Witch. För varje film gås handlingen samt historien bakom kulisserna igenom. Detta kompletteras med bland annat intervjuer med filmskaparna och en titt på marknadsföringsmaterialet för några av filmerna. En varning måste dock utföras: Du kommer garanterat känna att du behöver göra plats på väggarna hemma efter att ha sett några av filmernas fullkomligt otroliga posters!

Du hittar alla kampanjtitlarna här!


Kommentarer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev