Theros: Beyond Death

Publicerad: Onsdag, 15 januari 2020, Skribent: Lina

Efter sagorna kommer döden, i alla fall att döma av Magic-expansionerna. För efter sagoinspirerade ’Throne of Eldraine’ kommer nu ’Theros Beyond Death’.

En text om Magic innebär mycket svengelska och saker som för den oinitierade är näst intill grekiska, vilket känns passande eftersom det är just antikens Grekland och dess mytologiska varelser som är fokus.

Elspeth är tillbaka (äntligen!) vilket betyder att Ashiok inte är långt borta och det är just de två planeswalkers som dyker upp i den nya trailern. Där skymtar mardrömmar och gudakrig, men hur intresserad man än må vara av handlingen så är det ändå vilka kort och mekaniker som dyker upp som är det mest intressanta för Magic-spelare.

Det är inte första gången Magic fokuserar på Theros. Precis som förra gången innebär en Theros-expansion hjältar, monster och gudar. Devotion och Constellations är tillbaka och Enchantments kommer återigen att spela stor roll. Även Enchantment Sagas, som tidigare bara funnits i Dominaria, dyker upp på nytt.

Mekaniken som är ny i detta set är ’Escape’. Creatures med ’Escape’ kan spelas ur graveyarden mot en manakostnad och mot att spelaren offrar något annat ur graveyarden. Annat som introduceras för första gången med det här setet är Demigods och tentakler, och tentakler är alltid ett plus.

Setet i sin helhet verkar, kort sammanfattat, innebära mycket Enchantments som gör att saker växer och ökar, tillsammans med creatures som dyker upp om och om igen med hjälp av Escape, tokens och sacrifice. Kombinationen brukar innebära ett komplext spel med mycket att hålla reda på och ta med i beräkningen.

Lovande, ännu kortare sammanfattat.

I vanlig ordning kommer boosters, Theme Boosters (den här gången med kort unika för just Theme Boosters), Planeswalker-lekar, Bundle och Deck Builders Toolkit. Precis som till Throne of Eldraine kommer också Collector Boosters med specialkort.

 


Kommentarer

Nyhetsbrev