Vi har äran att presentera bokhandelns nya VD

Publicerad: Fredag, 25 augusti 2023, Skribent: Science Fiction Bokhandeln

Det var med stor sorg vi på bokhandeln i våras tog farväl av vår ständige VD och vän Maths Claesson. Sökandet efter en värdig ersättare har varit oerhört svårt och pågått sedan dess. Det känns därför väldigt roligt att vi idag har den stora äran och glädjen att kunna presentera vår nya VD: Karin Lundwall.

Karin Lundwall är i dag verksam som operativ chef på Bokförlaget Forum. Hon har tidigare haft andra chefstjänster inom Bonnierförlagen, där hon arbetat i drygt 15 år. Bland hennes erfarenheter finns också att hon som ung arbetade åtskilliga år i SF-bokhandelns butik i Stockholm.

– Vi har sökt någon som har djup kunskap och erfarenhet av bokbranschen och som samtidigt kan våra genrer och förstår våra kunder. Med Karin får vi en ledning som vet vad som behövs för att leda bokhandeln in i framtiden, säger SF-bokhandelns styrelseordförande Lennart Uhlin.

Vi lämnar nu över ordet till Karin själv:

"Jag heter Karin Lundwall, och jag är mycket hedrad att bli Science Fiction Bokhandelns nya vd. Det blir andra gången jag arbetar i Science Fiction Bokhandeln. I nio år jobbade jag i Stockholmsbutiken, i butiken och med e-handeln. Sen följde 16 roliga år på Bonnierförlagen, som redaktör och redaktionschef på Albert Bonniers Förlag – och nu senast som operativ chef på Bokförlaget Forum.

Jag har befunnit mig i eller nära sf-genren i princip hela livet. Jag växte upp med ett sf-bokförlag i källaren – min pappa Sam J Lundwall skrev, översatte och gav ut sf på förlagen Fakta & Fantasi och Delta och jag följde med honom på sf-kongresser i Sverige och utlandet.

Det är ett stort och viktigt förtroende att få förvalta Science Fiction Bokhandeln framåt, det är en unik kedja med extremt kunniga medarbetare. Den specialiseringen och den kunskapen gör att bokhandeln alltid kommer att ha en viktig position. Jag känner onekligen ett förväntansfullt pirr i magen vid tanken på att jag ska återvända."

Karin tillträder som VD från och med den 1:a november.

 

Fotograf: Tora Andreasson


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev