Nyhetssvep - manga & comics

Publicerad: Onsdag, 8 maj 2024, Skribent: Linnéa

Utomhus är det om vartannat pollenexplosion eller hot om snö. Jag håller mig nöjt inomhus ett tag till och har till sällskap några nya serier som har släppts de senaste veckorna. Det är en riktigt bra blandning med bland annat lönnmördare som försöker ligga lågt, en piratkock som bjuder på sina favoritrecept och en adelsdam som försöker ta sig fri från sin elaka familjs järngrepp. 

Daredevil Vol. 1: Hell Breaks Loose 

Matt Murdock är tillbaka från de döda och har börjat ett nytt liv som präst i Hell’s Kitchen. Alla minnen från livet som Daredevil är borta och det är nu Elektra som vakar över staden om nätterna. När Matts barnhem attackeras av en okänd fiende väcks minnena från hans tidigare liv och han måste återigen anta rollen som Daredevil. 

One Piece: Shokugeki no Sanji 

I ett samarbete med skaparna av mangan Food Wars har det släppts en spin-off från One Piece som fokuserar på kocken Sanji. Vi får se vad Sanji kokar ihop för rätter för att vinna hjärtat (och magen) på alla han träffar! 

Fable Omnibus 1 (Vol. 1-2) 

Mannen känd som The Fable anser sig själv vara ett geni när det kommer till att ha ihjäl folk. Bara hans namn sprider skräck i yakuzan. Efter en ovanligt våldsam period råder The Fables boss honom att ligga lågt en tid. Han måste nu anpassa sig till en normal och lugn vardag. Kommer han kunna anpassa sig eller är lockelsen till den undre världen för stark? 

Adèle Blanc-Sec 1 

Adèle Blanc-Sec är en författare i början av 1900-talets Paris och hon rör sig runt i stadens gränder för att göra efterforskning till sin bok. Det hon hittar leder däremot till att hon istället byter bana till att bli en undersökande journalist. Korruption, oförklarliga fenomen och inkompetens inom polisen gör att hon inte kan låta bli att gräva djupare, men hennes nya yrkesbana är långtifrån riskfri. 

My Sister Took My Fiancé and Now I'm Being Courted by a Beastly Prince Vol 1

Hela sitt liv har Cordelia blivit ignorerad eller illa behandlad av sin familj. Hennes systers senaste påhitt är att få alla Cordelias uppvaktare att bli förälskade i systern istället. Men så en dag blir Cordelia uppvaktad av en man som är så hänförd av henne att han inte lägger märke till någon annan. Det är inte heller vem som helst som fått upp ögonen för Cordelia, det är prinsen! Är Cordelia redo att överkomma det dåliga självförtroende hennes familj gett henne och ta sig an ett liv av politiska intriger och skvaller för att vara tillsammans med prinsen? 


Kommentarer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev