Tips från nyhetshyllan

Publicerad: Måndag, 21 augusti 2023, Skribent: Annie

Slutet på sommaren närmar sig, kanske känns det som att man återgår till det “gamla vanliga” eller att man börjar rulla in i rutiner igen. Men vill man ha lite uppfriskande vindar, kanske känna att man vill ha något nytt, så kan man alltid vända sig till nyhetshyllorna! Det har kommit in riktigt spännande saker på senaste tiden. Vill man se allt så kan man kolla in månadens alla nyheter, både i bokformat och i spelformat, men här har vi några som vi har tyckt sett extra spännande ut. (Och eftersom skribenten är svag för skräck så blir det en del sådant i det här nyhetssvepet. Sorry, not sorry.)  

MISTER MAGIC - Kiersten White  

Trettio år efter det abrupta slutet på den populära barnprogrammet Mr Magic återförenas de fem överlevande för att göra ett jubileumsprogram. en hel generation  minns programmet för dess spännande obehag, den krypande musiken och den enorma Mister Mike, som ingen har sett ansiktet på. Men en deltagare, val,  har inget minne av att ha filmat programmet.  Det finns ingen film , inga bevis, och ingen information om vilka som stod bakom det Eller varför det stängdes ner. tillsammans dyker det ner i gängets minnen om programmet - Och förstår att det kanske fanns ännu mer bakom fasaderna. bisarr, existeniell skräck med creepypasta-vibbar.  

Cyberpunk 2077: No Coincidence - Rafal Kosik  

För alla cyberpunk 2077 som har längtat tillbaka till världen får vi nu äntligen göra det i No Coincidence. Där möter vi en veteran som har gått sin egen väg, en militech Sömnagent, en nybörjar- netrunner, en ripperdoc, och en techie som Precis ha stulit en mystisk behållare. Men utpressningen går inte riktigt som de hade tänkt sig och det udda gänget måste snabbt lägga sina olikheter åt sidan för att kunna överleva. Lika många vändningar som Night City har problem och djuplodade karaktärer med välskrivna POVs. Man behöver däremot ha någon slags bevandring inom Cyberpunk 2077-världen om man inte ska tappa bort sig.  

SPIN A BLACK YARN  - Josh Malerman 

Författaren bakom bland andra Bird Box och Malorie har nu samlat fem, korta,  atmosfäriska skräckisar. 

I den får vi möta systern och brodern som ser tillbaka på sin barndom för att förstå om det var huset som var hemsökt - eller om det handlade om något annat. I Argyle finns även den döende mannen som bekänner ett brott han inte har begått, men i gengäld sitter han på ännu mer skrämmande hemligheter. Det är även den rymdresande turisten, det trendiga paret som blir besatta av sina ägodelar och den rika, gamla mannen som mördar en trilling. Malerman kan verkligen balansgången mellan obehag och tankeväckande, och är inte rädd för att dyka ner i de mörkaste vråerna i det mänskliga psyket.  

PROPHET  - Sin Blaché, Helen Macdonald  

2010 dör en sergeant på den amerikanska basen i en mystisk brand på brittisk mark. Runt basen börjar objekt dyka upp -  alltifrån gamla leksaker till en hel amerikansk Diner i mitten av ett fält. Den kaotiska Sunil Rao, som kan avgöra när någon ljuger och som kan avgöra om något är förfalskat vid en första anblick, och den reserverade Adam Rubenstein kallas in för att undersöka vad som pågår, och det hela är större än vad de hade kunnat vänta sig.  

Genreöverskridande militär sci-fi, mysterium, romans, action och underhållande dynamik som andas X-files. 

BRIDE OF THE TORNADO - James Kennedy 

De vuxna viskar om Tornado Day i en liten småstad i USA. Den tonåriga berättaren har aldrig hört om det, men får snart förstå vad det innebär: medvetna tornados som är på väg för att förinta dem. Den enda saken som står mellan staden och total förödelse är en tonårig pojke, känd som trombmördaren. Berättaren har en märklig dragning till honom, men de vuxna har en hemlighet om både tornadosarna och pojken. Om de ska överleva måste hon fly från den märkliga kraften bakom tromberna. Bisarr, märklig, ritualistisk och atmosfäriski dunkla 80-tals färger.  


Kommentarer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev