Ny skörd i nyhetshyllan

Publicerad: Fredag, 15 september 2023, Skribent: Annie

Återigen har vi släppt lös Annie bland våra nyhetshyllor. Som vanligt har hon lootat för glatta livet och återvänt med ett gäng riktiga guldkorn!

The Third Daughter - Adrienne Tooley 

I århundraden har Velles invånare väntat på att den Nya Jungfrun ska komma till världen. När hon väl föds till drottning jublar alla, förutom Elodie som förlorar tronen. Hennes enda val är att försöka återta den med hjälp av sin yngsta syster och en apotekare som säljer sorg. Men efter ett ödedisgert misstag i deras plan måste Elodie och apotekaren Sabine ställa allt till rätta - samtidigt som känslor vaknar till liv. En fängslande YA med makt och känslor - och en ljuvligt slow burn queer kärlek.  

Shigidi and the Brass Head of Obalufon - Wolfe Talabi 

Den trötta och omotiverade mardrömsguden Shigidi spenderar sina dagar med att svara på precis tillräckligt många böner för att upprätthålla sin existens till att han får nästa drink. Men allt förändras efter att han möter den mystiska Nneoma. Tillsammans försöker de bryta Shigidis kontrakt som binder honom till gudomlighet - men hans gamla arbetsgivare Orisha spirit company är inte helt förtjusta. 

Längs Singapores skrangliga takbarer och Londons hemliga skrymslen behöver Shigidi och Nneoma möta manipulerande magiker, rivaliserande gudar och märkliga monster medan de dras längre och längre in i en enorm komplott.  

Tidsomspännande och spännande övernaturlig thriller med ett djuplodat och komplicerat förhållande.  

Museum Bums: A Cheeky Look at Butts in Art - Mark Small & Jack Shoulder  

Titeln på den här boken säger nog det mesta. Det är konst och rumpor och det är perfekt. 

The Handyman Method - Nick Cutter & Andrew F. Sullivan  

Trevor och Rita har precis köpt ett nytt renoveringsobjekt där de, sonen Milo och sköldpaddan Morty, ska bo. Den nyss arbetslösa Trevor ser det som ett tillfälle att ta saker i egna händer, med hjälp av youtubekanalen The Handyman Method. Men saker utvecklas snabbt i en nedåtgående spiral - och det är inte bara snickerierna som sätter käppar i hjulet… 

Nick Cutter återkommer med sitt sköldpaddshat och nu har han Andrew F. Sullivan vid sin sida. Tillsammans har de skapat en hejdundrande skräckis som gör sig svårdefinierad inom vilken sorts skräck det handlar om, men den tar tag om en som ett skruvstäd.  

Before We Say Goodbye - Toshikazu Kawaguchi  

En personlig favorit har nu fått sin fjärde del! I ett litet café i Tokyo finns en plats med möjligheten att ta besökaren tillbaka i tiden; men det finns regler som måste efterlevas. Du får inte lämna platsen, du kan bara träffa någon som har besökt cafét och du måste återvända till nutiden innan kaffet blir kallt. Och om inget kommer förändras i nutiden - är det värt att göra resan? Och vad händer om man bryter reglerna? 

The Spirit Bares Its Teeth - Andrew Jospeh White  

När Andrew Joseph Whites bokhandelsdebut Hell followed with us kom till bokhandeln visste vi knappt vem han var - men det visste ni kunder, för boken tog slut var och varannan sekund. 

Nu har hans andra bok, The spirit bares its teeth, kommit hit och vi har bunkrat upp ordentligt! 

Här följer vi den lila-ögda Silas som kan prata med andar i ett London där gränsen mellan de levande och döda har tunnats ut. Silas mor envisas med att han ska bli bortgift för att bli en Speaker Wife - trots att han kämpar med sin autism, övar på att utföra ingrepp på döda grisar, är en pojke och inte en kvinna som omvärlden ser när den ser på honom och framförallt allt han inte vill. Efter ett misslyckat försök att fly ett arrangerat äktenskap slängs han in på Braxtons sanatorium som specialiserar sig på personer med Veil sickness, en mystisk sjukdom som drabbar de lilaögda kvinnorna och gör dem “hysteriska”. Men när försvunna elevers spöken kontaktar Silas förstår han att han behöver gräva djupare i skolans mörka inre.  

Mörk, rå body horror som samtidigt är märkligt upplyftande och utmanande.  


Kommentarer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev