Ant-Man and the Wasp

Publicerad: Onsdag, 4 juli 2018, Skribent: Petter

Idag är det världspremiär för Ant-Man and the Wasp, Marvels första film sedan det bombastiska epos som var Avengers: Infinity War, på bio. Efter händelserna i Civil War sitter Scott Lang fast i husarrest. Han försöker hitta en balans mellan sitt familjeliv och rollen som superhjälte. Hans förmågor ställs på prov när Hank Pym, den första Ant-Man, åter igen behöver hans hjälp. Lang går ihop med Pyms dotter Hope van Dyne, nu även känd som Wasp, för att tillsammans ta sig an utmaningen.  

Filmen har hittills fått fina recensioner där humorn och de kreativa actionsekvenserna ofta nämns som några av filmens styrkor. Om en ska tro kritikerna är dock filmens tveklöst största behållning Evangeline Lilly som Wasp. Något som självklart känns väldigt roligt då antalet starka kvinnor i framträdande roller i Marvels cinematiska universum hittills gått att räkna på ena handen. Att det tagit 10 år för Wasp att nå vita duken lite besynnerligt. I serietidningarna har hon haft en minst sagt betydande roll. Förutom att hon var med och grundade Avengers var det dessutom hon som gav gruppen dess namn. Hon har även under en tid varit ledare för dem, utsedd av Thor, Captain America och Iron Man. Något vi kan få se i framtida filmer? Personligen hoppas jag åtminstone på en film där Wasp själv har titelrollen.  

Vill ni friska upp minnet lite  har vi del ett både på blu-ray och dvd. Vi kan även rekommendera Ant-Man and the Wasp Perlude, en serie som berättar historien om det som hände precis innan nya filmen.

 Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.