Tålamod må vara en dygd

Publicerad: Onsdag, 9 augusti 2023, Skribent: Pär

Tålamod må vara en dygd, men inte ska man behöva vänta till halloween för att bli rejält skrämd. Därför väljer vi på Science Fiction Bokhandeln att synda med en riktigt spooky augusti och de läskigaste, blodigaste, hemskaste och kusligaste serieböckerna vi lyckats hitta. Tänd nattlampan det här är den värsta höstläsningen du kan tänka dig. Se alla skräcktipsen här!
 
UZUMAKI DELUXE EDITION
Ett av skräckmästaren och mangaskaparen Junji Itos mest uppskattade verk. Underliga saker händer i den lilla kuststaden Kurozu-cho. Gymnasisten Kirie märker med en växande känsla av obehag hur människor i staden börjar bete sig underligt, för att inte säga sjukligt, samtidigt som konstiga och onaturliga fenomen uppenbarar sig. Människor börjar se spiraler över allt omkring sig och lockade av dess förföriska mönster drivs de till vansinne. Det dröjer inte länge innan spiralens perverterande kraft även sprider sig till människors kroppar, och den verkliga fasan börjar. Några av de mest ohyggliga serierutor vi haft nöjet att läsa! 
 
MONSTERS
Fantasyläsarna brukar klaga på att Patrick Rothfuss tar för lång tid på sig att skriva klart. Ja jo visst, men det tog Barry Windsor-Smith 35 år att slutföra verket Monster. Ett riktigt serieepos om armérekryten Bobby Bailey som dras in i ett omänskligt experiment under amerikansk flagg. Ett hårresande och politiskt storverk som belönade Windsor-Smith med inte mindre än tre Eisner-statyetter. 
 
THROUGH THE WOODS
Emily Carrolls samling av serienoveller kan bäst beskrivas som midnattssagor för vuxna. Det är lika delar bröderna Grimm som Emily Brontë i denna skogsvandring genom skräck. Bakom Carrolls nästan feberdrömska illustrationer döljer sig en nivå av stilsäkert berättande som känns klassiskt redan vid första läsningen. Det är unheimliche och kusligt. Gör dig beredd på mardrömmar. 
 
RED ROOM: THE ANTISOCIAL NETWORK  
I darkwebs mörkaste skrymsle kan användarna på Red Room betala med cryptovaluta för att se människor torteras och mördas efter egen preferens. Men webcam-mördarna som inte håller publikens intresse uppe tappar följare och inkomsterna dalar. Även i det mest gränslösa måste gränserna flyttas för att bitcoin ska trilla in på kontot. Att säga att Ed Piskors samhällsskildring är nattsvart vore en underdrift. I Red Room: The Antisocial Network är moralen underkastad kapitalet i den mån att mördandet blir industriellt. Detta är en svidande samhällssatir i fristående kapitel för den med starka nerver. Piskor blundar inte för något när han målar upp tortyrscener i svart bläck och raster. Inte undra på att det här är en av senare års mest omtalade serier. 
 
BERSERK DELUXE EDITION VOL 1
Deluxe-utgåva av Kentaro Miuras slående och erkänt mörk mangaserie. Svärdskämpen Guts talar man bara om i viskningar. Han bär ärr från oräkneliga strider, har en järnhand och hans klinga är alldeles för stor för att kallas svärd. Märkt av ett mörkt förflutet och fylld av hämndlust är han fast besluten att dräpa alla dårar som ställer sig i hans väg. På sin blodstänkta färd har han sällskap av älvan Puck, som ofta är mer irritationsmoment än vän. Serien har med sin våldsamma ton, sin komplexa värld och sina moraliska frågor inspirerat till flertalet TV-serier, långfilmer och dataspel. Serien innehåller sexuellt våld.  
 
THE SANDMAN BOOK 1 
Neil Gaimans prisbelönta mästerverk The Sandman är en av de mest populära och kritikerrosade grafiska romanerna genom tiderna. Serien har bland annat blivit TV-serie med skådespelaren Tom Sturridge i huvudrollen. Handlingen kretsar kring karaktären Dream, den odödliga personifieringen av drömmar. Han är en ändlös person som alltid funnits och som alltid kommer att finnas. Allt inleds med att Dream tillfångatas och en berättelse fylld av äventyr och hinder börjar. Serien bjuder på en sömlös och rik blandning av antik mytologi, fiktion och historiskt drama. The Sandman Book 1 innehåller serietidning 1–20. Se samtliga utgåvor på vår samlingssida.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev