Upptäck klassikerna i vår SF-Masterworks-kampanj

Publicerad: Onsdag, 24 januari 2024, Skribent: Pär

Står du också med ett fånigt leende när en klassisk sf-referens flyger över huvudet? Då har vi lösningen! Nu startar vi vår stora kampanj med de mest klassiska av science fiction-klassiker. Fyll bildningsluckorna, läs om en favorit eller bara samla SF Masterworks i nya snygga gula utgåvor. 

Neuromancer, Do Androids Dream Of Electric Sheep? och Roadside Picnic har du ju såklart redan läst (om inte – le fånigt), men bland våra 16 titlar som vi just nu sänker priset på finns det något för alla. Här följer tre av dem ni definitivt inte vill missa!

Gateway av Frederik Pohl

När människorna upptäcker den övergivna rymdbasen Gateway blir det startskottet för en morbid interplanetär rysk roulette. Gateway inhyser rymdskyttlar med förprogrammerad destination. Medan en del resenärer återvänder med dyrbara resurser och rikedomar kommer andra hem tomhänta. En del inte alls. Men under desperata tider har du inte råd att spela säkert. 

Gateway har vunnit varje romanpris värt att vinna (Hugo, Nebula, Locus) och väntar nu på att vinna ditt hjärta..! 

Synners av Pat Cadigan 

Tekniken har gjort människan till en konsument vars enda mål ligger i sökandet efter nya kickar, en flykt från den smutsiga, gråa verkligheten. Men när gränsen mellan den digitala och fysiska världen långsamt suddas ut tvingas vi också ställa oss frågan om vad som är dröm och vad som är sanning. Synners är droger, rock’n’roll och rå tidig cyberpunk. 

The Body Snatchers av Jack Finney 

Dr. Miles Bennell blir kallad till undsättning för att hjälpa en upprörd kvinna. Hon är starkt övertygad om att hennes farbror inte längre är hennes farbror. Han ser ut som hennes farbror, pratar som hennes farbror, delar hennes farbror minnen, likväl: det är inte hennes farbror. Snart dyker fler liknande egendomliga fall upp, samtidigt som stora, mystiska pumpor hittas på åkrarna kring den anspråkslösa amerikanska småstaden. 

Det här är efterkrigs-pulp när det är som bäst. Kan du bara stå ut med viss fånighet och femtiotalsmanér är The Body Snatchers måsteläsning. 

Här nedan hittar du samtliga titlar från kampanjen!


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev