Rapport från nyhetshyllorna

Publicerad: Onsdag, 17 januari 2024, Skribent: Linda

Ett snabbt span på våra nyhetshyllor där vi går efter den underskattade devisen "döm boken efter omslaget" ger oss bland annat två enormt efterlängtade del två-or. Just dessa serier plockade vi upp del ett på de lockande omslagen och det visade sig som så ofta vara fullträffar och har blivit två favoriter hos personalen. 

A DAY OF THE FALLEN NIGHT av Samantha Shannon 

Äntligen är uppföljaren till 2019 års The Priory of the Orange Tree här. En episk fantasy från en värld som hotas av brinnande krig och kaosmakter som väcks ur sin sömn.
En gammal fiende vaknar och hotar ett rike utan drottning. Huset Berethnet har styrt Inys i tusen år. Nu måste den ogifta drottning Sabran den nionde föda en arvinge för att skydda riket, samtidigt som lönnmördare kommer allt närmare hennes gemak. Ead Duryan är en hovdam som har svurit trohet till ett hemligt, magiskt sällskap. Hon håller ett öga på Sabran och skyddar henne med hjälp av förbjuden magi. På andra sidan havet finns Tané, tränad sedan barnsben till drakryttare och nu tvingad att fatta ett beslut som kan ödelägga hela hennes liv.

EMILY WILDE'S MAP OF THE OTHERLANDS av Heather Fawcett

Här har vi uppföljaren till charmiga hiten Emily Wilde's Encyclopaedia of Faeries från förra året. Där mötte vi en en introvert forskare är i processen att skriva en encyklopedi om älvor. Hon blir tvungen att spendera tid med sin akademiske rival och börjar finna honom mer och mer intressant. En otroligt mysig berättelse om magi, vänskap och kärlek, så har du inte läst den är det bara att åtgärda! Utan att avslöja för mycket om första delen så vi säga att Emily i del två har ett nytt projekt på gång, att rita upp en heltäckande karta över älvornas rike! Och de hemligheter hon grävt fram fortsätter att påverka hennes liv. 

TO CHALLENGE HEAVEN av David Weber och Chris Kennedy

En av sf-världens hårdaste, och hårdast arbetande författare, har teamat upp med en kollega för en klassisk krig i rymden-roman! 

I ett universum fyllt med rovgiriga fiender behöver mänskligheter alla allierade vi kan få, och det snabbt. Fyrtio år efter att vi blev attackerade från rymden och hälften av oss utplånades i ett slag, drevs vi ut mot stjärnorna och blev ett kringresande folk med teknologi vi plockade upp där vi kom över den. När det visar sig att de som attackerade oss har sina egna fiender kan vi hitta en lucka att slå tillbaka. Men först måste vi visa oss värdiga på slagfältet...

Del tre i serien Shongairi.

SANCTUARY OF THE SHADOW av Aurora Asher

För människor är cirkusen en plats för magi och underverk, men för Harrow är den en plats att gömma sig. Hon kan dölja sina förmågor och maskera dem som vilken cirkusakt som helst, höljd i oskyldig mystik. Det har hållt henne säker i åratal. Tills en ny cirkusartist dyker upp. En man utan minne, men med förmågor långt bortom några hon sett tidigare...

 

 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev