Nyheter i spelhyllan

Publicerad: Fredag, 1 september 2023, Skribent: Annie & Ulf

Att kunna exakt alla avdelningar på Science Fiction-bokhandeln är mer eller mindre omöjligt. Vi har vissa som är bättre på tidsparadoxer eller multiversum, andra på brädspel, vissa kan den absolut hetaste smuten just nu, och vissa kan rabbla Warhammer-figurer i sömnen.  Vi kan inte allt, men då är det väldigt skönt att veta att ens kollegor sitter på kunskapen man själv kanske inte har. Det behövs visserligen inte jättemycket kunskap för att veta att det absolut största på våra hyllor just nu är Drakborgen och Drakar och Demoner.

Men i samma anda fick även Stockholmsbutikens spelexpert Ulf frågan om vilka saker han har sett på nyhetshyllorna på spelavdelningen som han tyckte var värt att lyfta.  

Azul är ett av våra mest populära familjespel, men kanske har man tyckt att det är lite otympligt att ta med sig på ens resor eller när man rör sig. Nu har vi fått in Azul mini - precis samma spel men i mer behändig variant! Det är lätt att spela så alla kan vara med, hela vägen från den spelvana till den som aldrig rört ett spel tidigare, för 2-4 spelare.  

Old School Essentials  Tycker du att D&D är lite för vanilj och längtar tillbaka till en tid då rollspelen var lite skitigare? Saknar du doften av svettiga neckbeards? Då har vi fått in old school essentials, ett riktigt retrospektiv till det stökigare 80-talets rollspel. Farligare, mer krävande och grövre. De har gått åt snabbt, men det finns fortfarande en del roliga saker om du har möjlighet att pallra dig in till butikerna!  

Rultmoork - ett nytt äventyr till D&D, som verkligen lyckas förmedla känslan av att utforska något gammalt eller övergivet. Men allt är inte stilla i Rultmoorks damm och ruiner… Riktigt snygga kartor och konst som verkligen förmedlar känslan av att utforska bortglömda platser, men framförallt är det ett roligt namn. Tänk er att utforska en glömd civilisation och se det pajjiga namnet Rultmoork liksom.  

Pirate Borg - Mörk Borg tog rollspelsvärlden med storm med med de döda själarna som söker vedergällning i en rå, brutal apokalyptisk värld. Nu finns Pirate Borg, som är baserad på storsäljaren. Tänk Pirates of the Carribean men utan Johnny Depp. Fäktas! Förfäras! Fnissa!  

Rivers of London - Vill du också vara med och undersöka Aaronovitchs’s Londons dolda skrymslen och paranormala politik? Nu finns ett rollspel där ni spelar som nyrekryter i den magiska polismyndigheten The Folly och det är ert jobb att lösa mysterier, fånga brottslingar och hantera demi-monden. Spelet kommer med allt som du behöver, både för spelare men även för spelledare.  


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev