Låt dig svepas med av Danmei-vågen

Publicerad: Måndag, 18 september 2023, Skribent: Linda

Danmei är de kinesiska boys love-romanerna som tar världen med storm, och efter de stora succéerna med så har flera av de populäraste romanserierna börjat översättas till engelska för den västerländska marknaden. 

En av de största av dem är Heaven Official's Blessing av Mo Xiang Tong Xiu. I denna episka kärleksfantasy som spänner över århundraden är romantiken i fokus, mot en bakgrund av historiens vingslag. Vi följer Xie Lian, som i tre reinkarnationer uppstigit till guddom – och två gånger lika snabbt förvisades från himlen. Hånad av de andra odödliga, fortsätter han ändå att låta medkänslan styra honom. En dag möter han Hua Cheng, en mäktig härskare bland de osaliga döda… men har deras själar inte mötts förut?

Det här är fantasy när den är som bäst. En spännande värld, magi, magiska varelser, kärlek, intriger, onda planer och såklart en och annan svärdsduell.

Mo Xiang Tong Xius genombrottsserie var The Scum Villain's Self-Saving System som såklart också översätts. En mer komisk serie, om en man som återföds i en fantasy-webserie – men inte som hjälten, utan den framtida skurken som kommer få storstryk av berättelsens protagonist! Än så länge är han dock den unge halvdemonens lärare, så nu gäller det att komma på god fot med honom innan det är för sent.

Little Mushroom: Judgment Day är första boken i danmei-duologin Little Mushroom. Historien tar sin början 2020. Mänskligheten har nästintill utplånats av kosmisk strålning. I denna dystopiska miljö får du som läsare följa en liten svamp - som tar mänsklig form och reser genom en dystopisk värld i jakt på sin stulna spor. Dess namn är An Zhe.

An Zhe är fast besluten att gå till människornas bas och söka efter sin spor - som troligen används för att skörda på. Men får människorna reda på hans sanna identitet står han inför en säker död. Den farligaste på hela basen är överste Lu Feng. Han är den mest insiktsfulla och skoningslösa. Så snart han bestämmer sig för att någon är främlingsfientlig kommer han att avrätta den personen på plats. Kommer An Zhe klara sitt uppdrag eller ej?

The Grandmaster of Demonic Cultivation är historisk fantasy med de mäktiga alkemist-magikerna Wei Wuxian och Lan Wangji i fokus. Över fem böcker får vi följa dem genom krig, inre och yttre magisk kamp, återfödelse och en dramatisk kärlekshistoria i en riktigt episk fantasyserie! En naturbegåvning i magin, kan Wei Wuxian dra kraft ur de döda, något som får omvärldens beundran att förbytas i hat och fruktan, som inte ens död och återfödelse helt kan befria honom ifrån.Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev