Favoriter på nyhetshyllan

Publicerad: Onsdag, 3 januari 2024, Skribent: Linda

Med ett nytt år kommer peppen på nya böcker! Vi har spanat in vad som ser extra lockande ut bland böckerna på våra nyhetshyllor. Här tipsar vi om några favoriter!

GRUVMAJA av Karin Tidbeck

"Skallen är överdraget med läder och har ett påmålat ansikte. Händerna har också varit läderklädda, men överdraget är till större delen avslitet. Metalldelarna är formligen fullsmockade med ingraverade kors och bibelverser."

Under svältens svåra år 1867 försvinner alla invånare i Ovarts socken spårlöst. Det ryktas om gruvan, om onda krafter och till och med om en docka av stål, en Gruvmaja. Vad som verkligen hände har förblivit olöst. Fram tills nu.

BOOKSHOPS & BONEDUST av Travis Baldree

En fristående roman i samma universum som hans tidigare bok Legends & Lattes, som påminner väldigt mycket om den klassiska Dungeons & Dragons-världen. 

Tänk dig att du varit ute på klassiska uppdrag och äventyr, du vet, jagat nekromantiker och sånt. Och så blir du skadad och behöver stanna upp lite i livet. Det är precis vad som hänt legionären Viv. Hennes gig med Rackams Ravens blev lite för äventyrligt och nu behöver hon slå sig ned ett slag och ta ett vanligt jobb i en bokhandel i en sömnig småstad. Men när Viv inte kan dra iväg på äventyr kommer äventyren till henne i form av en gråklädd främling, en lättkränkt gnom. en sommarflört och fler odöda skelett än du kan räkna på fingrarna. 

HEALER AND WITCH av Nancy Werlin

Femtonåriga Sylvie och hennes mormor är helerskor i sin medeltida by. De gör örtmediciner även om det ryktas om att de har andra, hemliga krafter. När hennes mormor dör och Sylvie försöker sig på en magisk formel misslyckas hon, och måste ge sig iväg för att hitta ett sätt att hantera sina krafter.

MIMI'S TALES OF TERROR av Junji Ito

En grafisk novellsamling från den japanska skräckmästaren Junji Ito där han tolkar klassiska folksägner och urbana myter i sin egen oefterhärmliga stil. 

Universtitetsstudenten Mimi och hennes pojkvän Naotos möten med olika mystiska händelser är ramberättelsen i denna samling med nio historier. En mystisk granne ständigt klädd i svart från topp till tå, som verkar udda, men samtidigt dra till sig flera svartklädda figurer. Ögon som följer Mimi från den närliggande kyrkogården, och en röd cirkel målad på en vägg, som verkar ändras från dag till dag. 

En vackert inbunden bok fylld av Ito's speciella tecknarstil och krypande fasa.

THE OLYMPIAN AFFAIR av Jim Butcher

Högflygande spänning med luftskeppsbuckanjärer, etermagi, unga aristokrater, hemliga uppdrag och talande katter.

Urban fantasy-favoriten Jim Butcher satsar på klassisk steampunk i denna efterlängtade uppföljare till 2015 års The Aeronaut's Windlass, som vi presenterade som månadens fantasy. I The Olympian Affair möter vi kapten Francis Madison Grimm och hans besättning på luftskeppet Predator, som skickas ut av Lord Albion som diplomat i förhandlingarna inför att nära förestående krig. 

 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev