Vinn biljetter till Wicked på GöteborgsOperan

Publicerad: Fredag, 19 januari 2024, Skribent: Johannes

1939 hade filmen The Wizard of Oz premiär på amerikanska biografer. Berättelsen om Dorothy Gale och hennes hund Toto – som genom en tornado hamnar i det magiska landet Oz – är idag en modern klassiker som inspirerat till många fantastiska verk. Bland annat den prisade musikalen Wicked som just nu spelas för fulla hus på GöteborgsOperan.  
 
Alla som är intresserade av musikal känner till namnet Wicked. Musikalen – som är skapad av duon Stephen Schwartz (musik och sångtexter) och Winnie Holzman (manus) – är baserad på Gregory Maguires fantasyroman Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West från 1995. Boken – och sedermera musikalen - är en prequel till L. Frank Baum tidlösa klassiker The Wizard of Oz.   
 
I historien Wicked får du följa de omaka vännerna Elphaba och Galinda. Hur deras ilska gentemot varandra leder till vänskap och hur de sedan bli den ”onda” respektive ”goda” häxan. Det en historia om utanförskap, mod, vänskap och kärlek. Men den vrider också på frågan vad som egentligen är gott och ont. Schwartz och Holzmans musikaltolkning av Maguires berättelse har – med sin pampiga musik och sina stundtals överdådiga nummer – gjort sig ett namn världen över. Föreställningen har satts upp i 16 länder, men aldrig i Sverige. Tills hösten 2023. 
 
Våren 2022 kom nyheten om att GöteborgsOperan – i överenskommelse med Music Theatre International – skulle få äran att sätta upp den första svenska produktionen av Wicked. Uppsättningen har spelats sedan september förra året och sedan dess har lovorden flödat in. Aftonbladet skriver "musikal blir knappast mer storslagen än Wicked på Göteborgsoperan" och Dagens Nyheter använder orden “absolut världsklass”. Uppsättningen i Göteborg är den största uppsättningen av musikalen någonsin, med utökad orkester, stor ensemble och hisnande scenlösningar. På GöteborgsOperans hemsida har man samlat bilder, recensioner och filmmaterial från föreställningen. Klicka HÄR för att läsa mer. Via länken finner du spelschema, bilder, recensioner biljetter och mycket mer.  
 
Som grädde på moset är vi på Science Fiction Bokhandeln glada att berätta att vi tillsammans med GöteborgsOperan just nu tävlar ut biljetter till denna magiska musikalföreställning. Fem personer kommer att vinna biljetter till sig själva (och en vän) till föreställningen av Wicked som spelas söndag 4 februari. Tävlingen äger rum på vår Instagram - länk HÄR – och vår jury väljer 5 vinnare på tisdag den 23/1.  
 
OBS: Notera att biljetter endast gäller till föreställningen som spelas söndag 4 februari på GöteborgsOperan. Samtliga fem vinnare kontaktas via DM på Instagram. Tävlingen är inte sponsrad, organiserad eller administrerad av META. 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev