Skördetider

Publicerad: Onsdag, 4 oktober 2023, Skribent: Linda

Nu är det skördetider med mogen frukt dignande i träden och trinda pumpor i odlingarna. Kål lockar till att laga mustiga hösträtter och äpplena riktigt tigger om att få bli paj. Svampen står fortfarande kvar i skogen ett tag till. Om du som jag saknar en egen plats att odla på, eller som många har insett att odling är roligare i fantasin än i verkligheten har vi ett gäng tips på hur du får oktoberkänslan utan att behöva rota runt i jord. 

Spelet Stardew Valley förkroppsligar denna känsla perfekt, med en dal man bara vill stiga in i och stanna i, och den illusionen kan du förstärka med guideboken till Stardew Valleys värld, eller ännu bättre - notboken, så du kan fylla din omgivning med spelets vackra och stämningfulla toner. Det har även kommit ett seriealbum, som är en prequel till spelet, där du får veta historien om hur gården byggdes upp och vilka som levde där innan. 100% mysig stämning.

Svampplock i skogen är ju som bekant bland det trivsammaste man kan göra en höstdag, kanske på delad plats med att lägga pussel. Så vad sägs om att dubblera trivseln med ett pussel med ett underbart höstligt svampmotiv? 500 ljuvliga bitar att lägga själv eller med ditt bästa sällskap när kvällarna kommer tidigare. Om det är mer just den lugnande känslan av att vara i en skog man längtar efter har vi 1000-bitarspusslet Forest Dream, som är gjort specifikt för att försätta dig i ett milt lugnt tillstånd. Det kan man ju behöva!

Om det ä rnågra som känns som att de uppskattar naturens skafferi extra mycket är det Tolkiens Hobbitar. Det går knappt att tänka på dem utan att se framför sig höstens mustigaste rätter. Vi har flera kokböcker med recept inspirerade av Middle Earth. Recept på lembas, honungskakor och Farmer Maggots bästa svampar hittar du här. Om man är sugen på lite mer finsmakarmat kan man låta alverna vara inspiration i köket, och spana in The Elven Cookbook. Tolkien har givetvis även nåt för den som hellre läser om bönder än lagar mat. Hans Farmer Giles of Ham är en mysig saga om bonden som råkar bli ofrivillig hjälte, och passar perfekt för högläsning, med vackra illustrationer av Pauline Bayes, mest känd för Narnia-illustrationerna. 

I brädspelet My Farm Shop får du testa att sälja dina omsorgsfullt kultiverade grödor. Samla 2-4 spelare och se hur framgångsrik din gårdsbusiness kan bli! 

 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev