Signering och samtal Drakar och demoner

Publicerad: Onsdag, 30 augusti 2023, Skribent: Linda

I morgon torsdag 31 september klockan 17.15har vi den stora äran att välkomna några av personerna bakom succéutgivningen av Drakar och Demoner till vår butik i Gamla Stan.

Konstnären och illustratören Johan Egerkrans, som är väl bekant för de flesta av våra kunder, E.P. Uggla som har skrivit ungdomsboken "Uppvaknandet" som utspelar sig i Drakar och Demoners värld, och utgivaren och huvudförfattaren Tomas Härenstam besöker oss för att ha ett kort samtal och följt av en signering. 

Rollspelet Drakar och Demoner tillbaka - 40 år efter den första publiceringen 1982. Den nya utgåvan bygger vidare på det klassiska arvet från det älskade spelet. Reglerna bygger på samma grund som de gamla klassiska utgåvorna, men uppdaterade och moderniserade för maximal lättillgänglighet och spelglädje. Spelet är utformat för att enkelt kunna spelas med stor behållning om och om igen av såväl inbitna spelare som av nybörjare.

Uppvaknandet innehåller även ett helt nyskrivet rollspelsäventyr skapat av Fria Ligan så att läsare först kan uppleva de tre äventyrarnas historier och sedan själva ge sig iväg på äventyr i Drakar och Demoners värld, så passa på att plocka upp det när författaren finns på plats.

Boken utgår från den värld som skapats i rollspelet. Med spänning, äventyr och skicklig berättarteknik tätnar intrigerna och mysteriet i Uppvaknandet. Och med befriande humor och det bästa från rollspelsvärlden är boken även en välkommen läsning i fantastygenren, som ofta dras med stereotypa strider mellan gott och ont och framförallt strider mellan olika raser. I Drakar och Demoners rollspelsuniversum är det sällan viktigt om du är en alv, dvärg, orch, människa eller anka. Det enda som spelar roll är äventyret, de faror som måste besegras och de skatter du vill hitta. Och såklart, att inte dö på kuppen.

Den 29 september kommer vi även ha samtal och signering i vår butik i Göteborg, missa inte det!


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev