Rapport från nyhetshyllan

Publicerad: Fredag, 2 februari 2024, Skribent: Linda

Vad händer på nyhetshyllan en blåsig dag i februari, kan man fråga sig. Vi har gått och rekat och plockat ut några böcker som ser extra lockande ut! 

THIS WRETCHED VALLEY av Jenny Kiefer

Ibland vill man bara ha sällskap i misären och här är det inga färgglada glädjeyttringar som utlovas av omslaget! 

Den här resan kommer att bli Dylans stora genombrott. Hennes vän Clay har upptäckt en orörd klippyta i Kentucky's vildmark, och hon kommer att bli den första personen att bestiga den. Tillsammans med Clay, hans forskningsassistent Sylvia och Dylans pojkvän Luke kommer Dylan att dokumentera sin prestation och slutligen befästa sin plats som nästa stjärna inom bergsklättring. Sju månader senare upptäcks tre kroppar i träden strax utanför motorvägen. Alla är i olika tillstånd av förfall. Men Dylan är fortfarande försvunnen – och inga spår av henne, död eller levande, har upptäckts. Mördades klättrarna? Gick de under för kannibalism? Eller är deras omöjliga kroppar verk av en ännu mer olycksbådande kraft?

Den här skräckinducerande debuten bygger långsamt mot ett blodigt klimax. 

HEARTSONG av TJ Klune

Här har vi en bok av en riktig favorit här på SF-Bokhandeln. Del tre i serien Green Creek, där vi får följa varulvar och deras romantiska öden och äventyr! 

Allt Robbie Fontaine någonsin ville ha var någonstans att höra hemma. Efter hans mammas död studsar han runt från flock till flock och bildar tillfälliga band för att inte förvildas. Det räcker – tills han får en kallelse från vargfästet i Maine. Livet som den betrodda andre efter Michelle Hughes - allas alfa - och den omhuldade vännen till en snäll gammal häxa lär Robbie vad det innebär att vara en flock och att ha ett hem. Men när ett uppdrag från Michelle skickar ut Robbie på fältet, kommer han på sig själv ifrågasätta var han hör hemma och allt han har fått höra. Viskningar av förrädiska vargar och vild magi finns i överflöd – men vilka är förrädare och vilka är de förrådda?

ANTIMATTER BLUES av Edward Ashton

Hoppa på tåget tidigt! Antimatter Blues är uppföljaren till Mickey7 som just nu filmatiseras av Bong Joon-Ho, mannen bakom filmer som Snowpiercer, Okja, The Host och Parasite. 

I första boken möter vi Mickey 7, en engångsanställd på en mänsklig expedition som skickas för att kolonisera världen Niflheim. Närhelst det finns ett uppdrag som är för farligt – eller till och med  suicidalt – vänder sig besättningen till Mickey. Efter att en upplaga dör, återskapas en ny kropp med de flesta av hans minnen intakta. Mickey skrev på för att fly från både dåliga skulder och tristess på Midgard. Efter sex dödsfall förstår Mickey7 villkoren för hans deal...och varför det var den enda koloniala positionen som inte var tillsatt när han tog den. När han försvinner och antas vara död i händerna på dödliga inhemska varelser, rapporterar Mickey 8 för tjänstgöring, och deras problem börjar på riktigt.

THE JOB (rollspel)

Inte en roman men en bok med riktigt lockande pärmar! 

Du är ute efter de riktigt fina grejerna.. Ädelstenar, guldtackor, en Picasso-målning, Fabergé-ägg, drottningens krona. Du lever snabbt, tänker snabbt och rör dig snabbt. THE JOB är ett fristående bordsrollspel, inspirerat av filmer som Ocean's Eleven eller The Italian Job, och spel som Fiasco eller Dread. Den är designad för engångssessioner. I konventionella rollspel  är det irrelevant att vinna eller förlora. Det här spelet har dock ett tydligt mål: att genomföra en kupp. Antingen lyckas du eller så gör du det inte. Spelet spelas i två faser: Förberedelse och Action. I den första fasen utarbetar spelarna sin masterplan och förbereder sin egen session, som simulerar upplevelsen av att planera ett rån. I den andra fasen omsätter de sin plan och upptäcker hur (illa-)förberedda de var. Den här fasen spelas med en vinglig tärningsstack som kan falla med en misslyckad handling, vilket potentiellt äventyrar hela rånet.

Inuti hittar du alla regler du behöver för att skapa karaktärer, spel, domarprocedurer och verktyg, fem exempel på Briefs och riktlinjer om hur du kan använda The Job som ett sidouppdrag för andra (mer traditionella) spel.

 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev