Påbörja ny (shonen)manga

Publicerad: Fredag, 1 september 2023, Skribent: Linnéa

Hann du beta av läshögen under sommaren? Eller är du kanske bara sugen att hitta en ny rejäl mangaserie att sätta tänderna i? Linnéa lyfter här fem favoriter - denna gång med fokus på actionfylld shonen.

Daemons of the Shadow Realm 

Från skaparen av Full Metal Alchemist och The Heroic Legend of Arslan kommer historien om tvillingarna Yuru och Asa som separerats vid födseln. Ovetandes om de krafter Yuru är född med lever han ett vanligt liv som jägare i en liten by. En dag attackeras byn och Yuru blir bortförd, han får då veta saker som har hållits hemliga för honom om han själv och hans syster. Kan han i tid lära sig använda sina krafter för att tillsammans med sin syster rädda världen? 

Seraph of the End: Catastrophe at Sixteen 

Guren Ichinose är en 15-årig magiker född in i en klan av låg rang. Han tvingas börja i en skola styrd av klanens rivaler och blir dagligen plågad av sina klasskamrater. Guren måste hålla en låg profil och gömma sin sanna styrka samtidigt som han navigerar genom intriger och svek. Kan Guren trots sina problem nå sina mål och undvika det öde som förutspåtts honom? 

Wind breaker

Haruka Sakura ser ner på veklingar och vill inte ha något med dem att göra. Hans mål i livet är att bli den starkaste av starka! Han har precis börjat på Furin High School för värstingar, kända för deras slagsmålskämpar. Men på Furina High använder de numera tillsammans sin styrka för att skydda grannskapet. Kan Haruka besegra de andra eleverna och nå sin dröm utan att dras med i deras gemenskap? 

Vagabond

En dramatisk och vältecknad version av historien om svärdskämpen Shinmen Takezo, mer känd som Miyamoto Musashi. I början av sin resa mot upplysning är Takezo inte mycket mer än en brutal mördare som är beredd att slåss på liv och död mot vem som helst bara för att få ett rykte. Han och hans kamrat Matahachi får problem efter slaget vid Sekigahara. Jagade av den motsatta sidan, försöker de ta sig hem. 
Här börjar sagan om Musashi. Han är mest känd som författare till Fem Ringarnas Bok, den manual i svärdkamp som används än idag av kampkonstnärer och affärsmän(!) för att besegra motståndare. 

Black Clover 

Asta drömmer om att bli den bästa, mest fantastiska magikern i hela kungadömet! Vid den ceremoni som bestämmer en persons framtid där man får den grimoire som passar med ens magi, händer det otänkbara. Asta får ingen grimoire! Betyder det att Asta inte har någon magi? Men vänta, den som väntar på något gott behöver förhoppningsvis inte vänta så länge. När Asta står upp för någon som håller på att bli rånad den allra sällsyntaste av groimoirer upp och matchas med Asta. Femklöver grimoiren ger en kraften att nullifiera all magi i ens närhet! Kan Asta bli kungadömets bästa magiker med kraften att ta bort andras magi? 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev