Nyhetssvep - 29:e februari

Publicerad: Torsdag, 29 februari 2024, Skribent: Linnéa

Dagarna har börjat bli längre och plusgraderna har sakta men säkert börjat ticka uppåt men än så länge är det fortfarande läsfåtöljen framför brasan som gäller, i alla fall om ni frågar oss. Efter att ha svept igenom nyhetshyllan hittade jag några lovande kandidater till att hamna högst upp i läshögen. Men vilken ska få hamna överst? Fantasydeckaren? Dystopin med realityserie-tema? Eller kanske YA romantasyn?  

Godkiller – Hannah Kaner 

Kissens familj blev dödade av extrema anhängare till en eldgud, efter det gjorde hon det till sitt jobb att döda gudar. Men så stöter hon på en gud hon inte kan döda, på något sätt har guden bundit sig till en yngling. Tillsammans beger de sig till hemvisten för de vilda gudarna och på vägen ansluter sig en riddare, alla är de ute efter att be om önskning från gudarna. Kan de ta sig hela vägen fram med demoner hack i häl och ett inbördeskrig som rasar runt omkring dem? 

Nyligen släppt är även volym 2, Sunbringer, där du kan fortsätta läsa om kampen mot gudarna. 

Red Team Blues - Cory Doctorow,

Marty Henchs karriär inom tech sträcker sig nästan lika långt bak som Silicon valley existerat och när det kommer till att hitta gömda tillgångar är han bäst i stan. Hans senaste uppdrag är att spåra den stulna nyckeln som låser upp tillgång till miljarder i kryptovaluta. Mer än Martys rykte står på spel, om han inte hittar pengarna kommer de att användas av en våldsam kartell. Riskerna finns inte längre enbart digitalt, Marty behöver jobba snabbt om han vill ta sig ur uppdraget levande. 

House of Ash and Shadow – Leia Stone 

Fallon har haft en hemsk förbannelse över sig ända sedan hon föddes, varje gång någon rör hennes hud får hon fruktansvärda smärtor. Hon har hållit sig själv och sin förbannelse dolda men när hennes pappa blir svårt sjuk tvingas hon bryta sig in i den magiska staden för att hitta en fae helare. När hon där blir upptäckt av en mäktig fae sickas hon till en magisk skola. Där får hon lära sig om sin familjs historia och var hennes mörka magi kommer från. Dessutom träffar hon Ariyon, den enda personen som kan röra vid henne utan att det gör ont. För första gången på länge får upp hoppet om framtiden, men lyckan blir inte långvarig... 

Tainted Cup - Robert Jackson Bennett

Detektiven Ana Dolabra och hennes assistent Dinios Kol, som på magisk väg skaffat sig perfekt minne, anses vara bland de främsta i branchen! När en högt uppsatt militär hittas i ett av kejsarens hem med ett träd växandes rakt igenom sig hamnar fallet på Dolabras skrivbord. Äntligen ett fall värd hennes uppmärksamhet! Magi, intriger och ondskefulla växter i denna spännande fantasydeckare. 

Snowglobe - Soyoung Park 

Snögloben är den sista platsen på jorden där det är varmt och det är tack vare den stora kupol som täcker staden. Utanför kupolen sträcker sig ett isigt ödeland. De mindre bemedlade tvingas varje dag ta sig genom det hemska klimatet på utsidan för att nå kraftverket som ger Snögloben möjlighet att hålla värmen. I utbyte får de dygnet runt följa de glamorösa invånarna som lever ett enklare liv. När Chobahm får chansen att förflyttas in i staden och ta över en av platserna en reality show har hennes dröm gått i uppfyllelse. Men det visar sig snart att livet på insidan är fyllt med lögner och varken är enklare eller säkrare än livet på utsidan. 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev