Nyheter på manga- och comicshyllorna

Publicerad: Onsdag, 14 februari 2024, Skribent: Linnéa

År 2024 har inte pågått särskilt länge men redan har det hunnit ges ut ett flertal nya serier. Här hittar vi historier om allt från häxor som tar magiska ströjobb för att betala hyran till akrobatik och äventyr i luften. Att hitta en ny serie att börja året med borde inte vara svårt! 

Gachiakuta 1 

Rudo bor i slummen på en flytande stad där de rika lever i överflöd och slänger allt de inte vill ha över kanten, ut i intet. Det inkluderar Rudo, som slängs över kanten efter att ha blivit falskt anklagad för mord. När han tillslut landar får han snabbt den otrevliga överraskningen att hemska monster har bildats av det avfall som dumpats från staden. För att kunna överleva och samtidigt ta reda på sanningen om varför han kastades över kanten går han med i en grupp som kallar sig Städarna. Tillsammans tar de sig an kampen mot monstren. 

Dark Moon: The Blood Altar Vol 1 

De sju mest populära killarna på Decelis Academy har en hemlighet, de är vampyrer. Som många av oss vet kan tonårslivet vara knepigt nog i sig, men lägg till det att försöka hålla sin identitet hemlig och samtidigt hålla varulvarna på skolan i schack. När en tjej med gömda krafter börjar på skolan känner de sig alla oförklarligt dragna till varandra. Hemligheter och framtiden står på spel när allas liv vänds upp och ner. 

Barnstormers 

Året är 1927 och piloten Hawk E. Baron är för skadad för att fortsätta flyga för armén. Trots det är hans äventyrslust inte slocknat. Han reser istället omkring och gör farliga konster i luften för att underhålla folk. När han möter Tillie börjar de uppträda tillsammans, Hawk som pilot och Tillie som utför akrobatik på vingen medan de är i luften. När de blir anklagade för ett hemskt brott blir de än mer sammansvetsade och deras äventyr når ännu högre nivå! 

Witch Life in a Micro Room, Vol. 1 

Madge och Lilika är lågt rankade häxor och får bara de sämsta magiska jobben, därför har de bara råd att dela på en lägenhet som är knappt 10kvm. De är fast beslutna om att ta alla jobb de kan få för att samla ihop tillräckligt med pengar för att kunna köpa grimoirer och bli bättre häxor. Kanske kan de då äntligen få bättre jobb och ha råd med större lägenhet och att äta något annat än bara kål till middag. 

King in Limbo Omnibus vol 1-2 

Det har gått åtta år sedan en allvarlig pandemi känd som Sömnen skördade miljontals liv. Man fick till slut stopp på Sömnen med hjälp av en farlig procedur som innefattade att man dyker in i patienters minnen. Adam Garfield vaknar upp på sjukhus efter att ha förlorat ett ben under ett bombdåd. Han bestämmer sig snabbt att det är dags att dra sig tillbaka och lämna armén. Dessa planer grusas dock när det börjar ryktas om att den grymma sömnsjukdomen är tillbaka. Garfield får nu i uppdrag att hitta den man som hjälpte till att stoppa pandemin första gången. En man Garfield endast känner genom dennes kodnamn - “King”. 

Breaks Volume 1 

Cortland Hunt har gjort farliga misstag som han väntar på att få se konsekvenserna av. 

Ian Tanner döljer sin ilska på livet bakom ett avslappnat och laid back yttre. 

När de här två möts i skolan inser de att när de träffas kanske är det enda tillfället de känner trygghet och lugn. Kan de tillsammans upptäcka vem de är och hur de på bästa sätt kan ta sig an framtiden? 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev