Mys till det med mjukdjur

Publicerad: Fredag, 8 december 2023, Skribent: Linda

Nu är vi mitt i årets mysigaste månad, och snötäcket över stora delar av vårt avlånga land hjälper till att skapa rätt stämning. Denna tid i förväntan inför helgdagarna är den bästa för just den mysiga känslan, den riktiga julstressen har inte kickat igång än, och för julhatarna är julskinkan fortfarande på tryggt avstånd. Och vad går bättre ihop med att hänga hemma och titta på snön utanför fönstret än ett riktigt gosigt mjukdjur? Ge dig själv eller någon du älskar ett nytt favoritmjukdjur att krama efter pulkaturen, eller en fin samlarplushie att ha som sällskap vid arbetsbordet. Vi har (minst) en mjukis för varje smak. 

Japan är sedan länge regerande mästare i gulliga gosedjur och har med entusiasm bevisat att nästan vad som helt kan ge cute aggressions. Enligt företaget San-X är Tonkatsu, den lilla panerade fläskkotletten, ett misstag. Han är 1% kött och 99% ambition, och dessutom ganska flottig och oljig. Lyckligtvis är han som mjukis en väldigt söt och kramgo liten krabat, som garanterat inte flottar ner dina möbler. 

Om man vill förena mjukt och gulligt med praktisk funktion har vi de två megafina portmonnäerna med djurmotiv från två väldigt olika animes. Den svarta katten Jiji från Kikis Delivery Service håller tryggt dina småsaker åt dig och sprider samtidigt stillsam glädje omkring sig. Kanske mindre gullig men ännu mer av en glädjespridare är den babblande grodan från Naruto. En replika av hans egen portmonä är detta bland det närmaste du kan komma att själv leva som en animefigur. 

Gillar du både gosedjur och ordvitsar? AfternoonFika har vad du är ute efter då. Ta som exempel deras Bunana, som precis som det låter som är en banankanin! Eller vad sägs om en Catcus, alltså en kattkaktus, i tjusig grön färg och precis lagom stickig. En Purrincess Cake kan du nog både gissa vad det är och att den är riktigt riktigt söt.

För traditionalisten kan vi tipsa om att Mario finns i kramgo version. Denna plushie hade du lika gärna kunnat hitta under granen 1990 som idag, och passar både gamla och nya Nintendospelare. Även en tjusig bomb från bomberman kan finnas under julgranen i år, med ljudeffekter från spelet. Och en ennan franchise som hängt med ännu längre men fortsätter uppdatera sig och vara evigt aktuell är Star Wars såklart. Vem vill inte kela med The Child från The Mandalorian? Med det här mjuka lilla gosedjuret kan du göra det. Kommer i en förpackning som liknar The Childs' krubba. 

Och på temat älskade franchises har vi favoriterna Nifflers från Harry Potters värld. Håll i dina värdesaker lite extra hårt om du får hem en liten Niffler-bäbis! De är fruktansvärt söta, men väldigt giriga små djur. Dessa små mjukisdjur är cirka 15 cm långa, och finns i tre varianter. 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev