Manhwafavoriter

Publicerad: Fredag, 12 januari 2024, Skribent: Petter

Manhwa är det koreanska ordet som syftar till digitala och tryckta serier. Internationellt har termen etablerats som det ord en använder när en pratar om sydkoreanska serier. Tack vare digital distribution har seriernas popularitet ökat explosionsartat de senaste åren och det har även gjorts flertalet filmatiseringar och tv-serier utifrån dem. Nyligen hade den animerade versionen Solo Leveling premiär på Crunchyroll, vi passar därför på att ta tillfället i akt och presenterar några av våra egna Manhwa-favoriter!

Solo Leveling Vol 1

I en värld terroriserad av hänsynslösa monster är det jägarnas uppgift att skydda mänskligheten. När det kommer till att vara just jägare går det inget vidare för Jinwoo Sung, det är till och med så att han av många är ansedd vara en av de absolut sämsta. Allt förändras dagen han under mystiska omständigheter blir utvald av ett dataprogram att bli dess nya jägare. Ett erbjudande som innebär att han potentiellt kan öka sin stridskraft till nivåer han tidigare bara kunnat drömma om. Om han lyckas lära sig behärska sina nya krafter på rätt sätt innebär det att inget monster kommer kunna stå i hans väg.

Who Made Me a Princess Vol. 1

Historien om Athanasia är en tragisk sådan. Som prinsessa av Obelian-imperiet möter hon sitt öde när hon blir avrättad av sin egen hjärtlöse far. Hennes liv utgör handlingen till boken The Lovely Princess. När en ung tjej som läst boken återföds som prinsessan öppnas chansen till att skriva om historien. Då hon alla har minnen om ödet som väntar intakta måste hon nu göra allt hon kan för att rädda prinsessans liv.

7FATES: CHAKHO, Vol. 1

En serie utvecklad tillsammans med k-pop-bandet BTS. När de skoningslöst grymma varelserna Beom invaderar jorden bryter total kaos ut. Fram till dess har Zeah levt ett till synes lugnt liv. Efter attacken vaknar han dock på sjukhuset utan några som helst minnen av själva attacken eller anledningen till att han hamnade där. Vad blir hans roll i striden mot den nya fienden?

Omniscient Reader's Viewpoint, Vol. 1

Dokja Kims enda ljusglimt i livet är den obskyra webbserien han läser dagligen online. När serien en dag plötsligt tar slut utbryter något en närmast kan beskriva som total apokalyps. Monster mördar människor världen över och dem de inte dödar tvingar de in i grymma gladiatorliknande strider. Det bara Dokja vet är att detta endast är första kapitlet i ett långt led av händelser som väntar. Nu kan han inte längre vara den passive läsaren han så länge varit, han måste i stället resa sig och ta kontroll över sin egna berättelse.

The Horizon Vol. 1

I en värld där allt gått förlorat håller en pojke och en flicka tanken om en lycklig framtid vid liv tillsammans.  Men hur länge kan de fortsätta när allt de ställs mot är ångestfyllda vuxna och en total hopplöshet. En finstämd och tänkvärd berättelse som gör sig väldigt bra i mörkaste januari.

Overgeared, Vol. 1

Youngwoo Shin är en loser utan varken dugligt jobb eller någon form av socialt liv. För att rymma det gråa vardagen spelar VR-spelet Satisfy. Där är han krigaren Grid, som förvisso också är påtagligt medioker. Det blir det ändring på när han hittar en uråldrig grav tillhörande en av historiens bästa smeder. För vem behöver färdigheter när det finns tillgång till det mäktigaste vapnen som någonsin skapats?


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev