Hett nytt år!

Publicerad: Måndag, 1 januari 2024, Skribent: Linda

Hett nytt år

Januari kan vara en kall och lite glåmig månad, men vi har böckerna som får det att hetta till i kylan, och som tänder flammorna som skänker lite extra ljus och värme. 

Kärt barn har som bekant många namn, och fantastik med sexiga teman har många! Romantasy, smut, spicy, älvsex, trollporr och dessutom en uppsjö mer specifika namn för subgenre inom den erotiska fiktionen. Men oavsett vad du vill kalla den är den populärare än någonsin, och med fler läsare kommer ännu fler utgivna böcker. Här är våra tips på våra bästa kittlande läsupplevelser.

Ice Planet Barbarians av Ruby Dixon

Ice Planet Barbarians är både titeln på en roman och på hela serien som tagit namnet från den första boken, som nu är uppe i sju delar. Gör som tusentals andra läsare och förälska dig i berätteslen om människokvinnan Georgie, och isvarelsen Vektal, från en främmande planet. Georgie kidnappades tillsammans med andra kvinnor av aliens, men dumpas på en isplanet när rymdskeppet får tekniska problem. Georgie ger sig ut i jakt på hjälp, och hittar Vektal. När de möts börjar hans bringa vibrera, och han hävdar att det beror på att han mött sin sanna maka…

Assistant to the Villain av Hannah Nicole Maehrer

Evie är inte jättebra på särskilt många saker, minst av allt att behålla ett jobb. När hon surmulet vandrar i skogen efter att ha förlorat sitt senaste gig springer hon (bokstavligt) in i The Villain, den ökända storskurken i kungadömet. Efter mycket om och men erbjuder han henne en tjänst, vilket blir startskottet på Evies karriär - och en himla massa trånande. En riktigt underhållande mix av äventyr, arbetsplatsintriger och kärlek.  

Fourth Wing : Svensk utgåva och engelsk utgåva av Rebecca Yarros

Tjugoåriga Violet Sorrengail hade framtiden utstakad och skulle tillbringa studieåren bland böcker. Men rektorn på elitskolan Basgiath, tillika Violets mycket stränga mamma, har andra planer och beordrar henne att bli drakryttare i stället – den tuffaste utbildningen på skolan. Plötsligt befinner sig Violet i en våldsam värld där döden är ett felsteg bort. Dessutom skaffar hon sig hämndlystna fiender som är redo att kliva över lik för att lyckas – som Xaden Riorson, den mest hänsynslösa eleven på skolan.

Demon's Guide to Wooing a Witch av Sarah Hawley

Den andra delen i Glimmer Falls är en helt fristående uppföljare till ”A Witch’S Guide to Fake Dating”, som vi också rekommenderar! Här möter vi Claudia Cunnington, som är lite av en oslipad diamant. Hennes häxkrafter synkar med hennes hetlevrade temperament och en kväll när hon stoppar en demonattack upptäcker hon att det är den legendariske demonen Astaroth hon räddat. Känd för att vara iskall, och en  högt uppsatt medlem av demonernas råd  

Emily Wilde's Encyclopaedia of Faeries av Heather Fawcett

Professor Emily Wilde är bra på många saker. Hon är en expert på Faeries, hon är en noggrann forskare, och hon gör allt grundligt och med utmärkta metoder. Vad Emily tyvärr inte är så bra på är månniskor. Hon trivs bättre med sina böcker och sin hund än på en fest, och om någon mot förmodan skulle bjuda in henne på ett mingel skulle hon int eha den blekaste om hur man småpratar. Så när hon för sin forsknings skull besöker byn Hrafnsvik har hon inga planer på att socialisera med lokalbefolkningen, och absolut int emed hennes rival, akademikern Wendell Bambleby, som stökar till allt för henne, och envisas med att frustrera henne. 

Hennes undersökningar leder henne på spåren efter De gömda, de allra hemligaste av Faeries, men hon snubblar även över ett annat mysterium. Vem är egentligen Wendell? För att lösa det måste hon lösa upp det största mysteriet av alla. Hennes eget hjärta. 

Deal With The Elf King av Elise Kova 

Älvorna dyker upp av två skäl: krig och fruar. Och båda kommer med ond bråd död. 

Det är vad Luella alltid fått lära sig iallafall. Älvorna och människorna krigade i tusentals år tills de överens om ett fördrag som stipulerade att de får välja en mänsklig kvinna som sin drottning. Luella är glad att hon inte blivit vald, och lever ett fridfullt liv som byns helerska och expert på läkande örter. 

Så en dag dyker Älvkungen upp, och det är Luella han tar. Allt hon nånsin lärt sig visar sig ha varit lögner, och när hon befinner sig i ett nytt land fullt av vild magi måste hon som drottning samarbeta med den iskallt stilige kungen för att rädda hans döende värld. Hon dras mellan sitt gamla hem och den här nya världen, men allra mest dras hon av en oväntad men helt uppslukande ny passion. 

Wish of the Wicke Danielle Paige

Bibbidi-bobbidi-BLOD.

Alla känner till att askungens god gudmor hjälpte henne till balen och in i prinsens hjärta. Men hur många anar att hon kanske hade lite dolda motiv?

I århundraden höll magikerna de olika kungarikena i harmoni, men så befallde drottning Magrit att all magi skulle utplånas. Den enda magikunniga som klarade sig, Farrow, drömmer nu om hämnd. Och det säkraste sättet att nå drottningen är genom hennes son, prinsen...

Trots att hennes plan är att förgöra den kungliga familjen upptäcker hon att även hon dras till den unge prinsens charm. Kan hon förgöra någon hon är på väg att falla för?
 

Black, Rose: Til Death Do Us Bard 

Äktenskap kan inte bara vara solsken och sockervadd. Men ska det verkligen vara monster och nekromansi? 

Det är snart ett år sedan Logan hängde upp sin trofasta yxa på väggen och slog sig ned med sin man, barden Pie. Det visar sig att Pie blivit utpressad att stjäla en artifakt som kan användas för att framkalla de dödas arméer. Men vad har ondingarna för hållhake på Pie egentligen? Ju längre Logan kommer desto fler hemligheter uppdagas. Även om han lyckas rädda sin make, kan han rädda deras äktenskap?

 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev