Ett svep på nyhetshyllan

Publicerad: Onsdag, 10 januari 2024, Skribent: Linda

Vädret fortsätter vara vackert men kärvt över stora delar av landet och just nu är den perfekta årstiden att slänga en blick på snön från tryggheten av sin bästa läsplats. Vi har spanat in de rykande färska romanerna på nyhetshyllan och plockat på oss några som känns som riktigt skön läsning, som låter oss drömma oss bort till storslagna världar, eller får oss att se på vår egen med nya ögon.

THE NAVIGATING FOX av Christopher Rowe

En fantastisk fabel i stil med Brian Jacques's klassiska Redwall-serie, med vuxnare ton!

Vi möter världens enda navigations-räv, Quintus Shu'al. Efter att ha lett en expedition mot sin undergång har hans rykte fallit, och när han ett år senare får en chans att återupprätta det är det genom en expedition för både människor och djur. Hans uppdrag är att leda dem till helvetets portar. 

SUN OF BLOOD AND RUIN av Mariely Lares

Mexikansk historia och mesoamerikansk mytologi möts i denna spännande historiska fantasy med magi, intriger, förräderi, romantik och äventyr. 

Långt efter att Montezumas rike fallit vågar folket knappt viska sina forna gudars namn. Men ett nytt namn börjar viskas, ett namn som sätter fasa i spanjornernas hjärta: Pantera. 

DARK STAR BURNING, ASH FALLS WHITE av Amelie Zhao

Andra delen i Song of the Last Kingdom, en episk fantasysvit grundad i tradionell kinesisk folktro. Drakar och demoner möts på olika sidor, och Lan och Zen, från första boken, måste välja vilken sida de vill slåss för. Kommer de att välja samma eller kommer de att behöva möta varandra i strid?

INGEN DAL DJUP NOG av Hanna-Linnea Rengfors

Det är inte varje dag vi får in en ny svensk science fiction-roman, och denna ser riktigt lockande ut!

Köpenhamn är en stad i beredskapsläge. Öresundsbron har spärrats av och militären patrullerar. Fontänerna står tomma i solen. Dit kommer Kari, en svensk fårbonde som aldrig varit utanför kommungränsen, för att träffa Rasmus, en dansk poet, människorättsaktivist och trebarnsfar. Efter några romantiska dagar far hon hem till dalen med den förfallna gården, fåren, hunden och mor. Samma kväll drar två bombplan in över Sverige och Danmark.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev