Dune-tävling med fantastiska priser!

Publicerad: Fredag, 16 februari 2024, Skribent: Johannes

28 februari är det Sverigepremiär för en av årets mest efterlängtade biofilmer – Dune: Part Two. Vi laddar upp inför premiären genom att tillsammans med Warner Bros. Studios Sverige tävla ut ett påkostat Dune-paket innehållande bla. biobiljetter och LEGO®-setet Dune Atreides Royal Ornithopter! 
 
Frank Herbert var en av modern tids absolut största science fiction-författare. Han publicerade sina första noveller under 1950-talet, och det stora genombrottet kom 1965 med boken Dune. Denna tidlösa berättelse kan bäst beskrivas som ett kraftfullt rymdepos om makthunger, svek och begränsade naturtillgångar. I fokus för historien står kryddan Melange – en typ av drog som kan förlänga människors liv och skapa multidimensionellt medvetande. Det är även nödvändigt för att rymdresor ska vara möjliga. Ämnet är således extremt eftertraktat och tillgången begränsad då det endast kan utvinnas på den eländiga ökenplaneten Arrakis. Boken har hyllats världen över och benämns som en av genrens viktigaste och mest stilbildande titlar. Under åren har historien adapterats till både film och tv, 2021 kom den senaste i ledet av dessa: Dune: Part One.  
 
Dune: Part One blev, med regissören Denis Villeneuve vid rodret, en av årets då största bioframgångar. Med hisnande visuella effekter, nyanserade karaktärer och fängslande musik (signerad självaste Hans Zimmer) tog filmen hem hela sex statyetter på Oscarsgalan 2022. Och nu kommer äntligen uppföljaren. 
 
Dune: Part Two är – precis som första filmen – regisserad av Denis Villeneuve och rollistan innehåller namn som Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson och Christopher Walken. Berättelsen tar vid där Dune: Part One slutade, Paul Atreides (Timothée Chalamet) har slagit sig samman med Chani (Zendaya) och Fremen för att göra uppror mot de som förintat hans familj. Hindren är dock märkbart högre än någon av de kunnat ana, och frågan är om Paul klarar av att välja mellan sitt livs stora kärlek och universums öde? Se trailern för Dune: Part Two nedan 
 

 
Hur laddar en upp för detta kommande filmsläpp? Med en tävling såklart! Tillsammans med Warner Bros. Pictures Sverige ger vi en person möjlighet att vinna ett påkostat prispaket innehållande bla. 2 st. biobiljetter och det uppmärksammade LEGO-setet Dune Atreides Royal Ornithopter. Tävlingen äger rum på SF-Bokhandelns Instagram och vår jury väljer 1 vinnare på onsdag 21 februari.  
 
PS: En spännande fotnot är att Denis Villeneuve tidigare sagt att det finns möjlighet för en tredje film i serien, då baserad på boken Dune Messiah (andra delen i Dune-bokserien). Men hur det blir med den saken får framtiden utvisa… DS


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev