Dröm dig bort i ett bibliotek 

Publicerad: Måndag, 8 januari 2024, Skribent: Linnéa

När jag såg Skönheten och Odjuret första gången när jag var liten vart jag helt förtrollad av biblioteket i slottet. Strunt i prinsen, ge mig tusentals böcker och plats att förvara och visa upp dem! Drömmen om ett hemmabibliotek är tyvärr fortfarande bara en dröm men det är kul att läsa böcker där berättelsen centrerar kring ett stort, fint bibliotek. 

Atlas Complex – Olivie Blake

Tredje delen i den omåttligt populära Atlas-serien om de sex noviserna som tränar och tävlar för att gå med i det hemliga Alexandria sällskapet. Medlemmar i detta sällskap är endast de som har mycket viktig och imponerande magi. De som blir antagna får utöver en livstid av makt och prestige dessutom tillgång till ett bibliotek av förlorad kunskap från antika civilisationer. I den senaste delen är spänningen på topp och insatserna högre än någonsin!  

The Invisible Library – Genevieve Cogman

Välkommen till biblioteket som samlar böcker från alla alternativa verkligheter. Irene jobbar för biblioteket och reser runt för att samla in viktiga böcker. Tillsammans med sin assistent Kai reser hon till ett alternativt London för att hämta en farlig bok men när de kommer fram upptäcker de att boken har blivit stulen. Inte nog med att de nu måste luska fram vart boken finns, i den här versionen av London finns det gott om övernaturliga varelser och volatil magi att akta sig för.  

What You Are Looking For is in the Library – Michiko Aoyama

Att rekommendera rätt bok kan förändra en persons liv. Tokyos bästa bibliotekarie har inte bara läst alla böcker i biblioteket hon jobbar i utan kan även läsa av besökarnas själ och veta vilken bok de behöver. Besökarna kanske inte kommer hem med den bok de tänkt låna men är det kanske inte bättre att komma hem med den bok de behöver? Läs om flera besökare och hur rätt bok förändrar deras liv.  

Midnight Library – Matt Haig

Tänk dig ett bibliotek du besöker mellan livet och döden, där du kan fatta nya beslut istället för de du alltid ångrat och kan på så sätt leva igenom ditt liv igen men en mer perfekt version. Nora kommer till midnattsbiblioteket och får denna chans. Men att fatta andra beslut leder inte alltid till det önskade resultatet. Snart har Noras ändringar istället lett till att både hon själv och midnattsbiblioteket är i fara. 

The Cartographers – Peng Shepherd

När en världsrenomerad kartograf hittas död på sitt kontor i New York public library blir hans dotter Nell fundersam på vad som kan ha hänt.  

Efter att pappan och Nell haft ett bråk om en enkel karta från en bensinmack har de inte pratat på länge. När hon ska tömma hans kontor hittar hon tecken på att kartan var ännu viktigare för pappan än hon först trodde. Hon börjar gräva vidare i det hela och det visar sig att denna enkla karta säljs för höga summor och det blir färre och färre kvar på marknaden. Ett spännande mordmysterium med hemligheter och mystiska fenomen som gömmer sig i den enklaste av kartor.  

Bodleian Hobbies & Pastimes Bookmark  

Vad passar bättre att visa din plats i boken än ett bokmärke med en bokhylla? Kanske du kan använda bokhyllan på bokmärket som modell för ditt eget bibliotek! 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev