Det stora nyhetssvepet - del 2

Publicerad: Fredag, 8 september 2023, Skribent: Annie

Vi har redan gjort ett nyhetssvep den här veckan men eftersom det finns sådana vansinniga mängder med spännande saker just nu räckte det inte med en text. Så det blir ett nyhetssvep över böcker idag också hörrni! Kul va? 

The Archive Undying - Emma Mieko Candon  

Vissa omslag drar in en mer och när man läser lite mer blir man besatt. Det enorma liket av en robot-AI-gud som klampar omkring? Sign us the fuck up!  

När robot-guden Khuon Mo blev galen förstörde den allt i dess väg. Men in i sina sista dödsryck gav den tillbaka en sak till sitt favoritbarn, Sunai, som sedan dess har vandrat runt som ett odödligt skal av sig själv. För att fly undan begraver han sig i droger, alkohol och bland olika mäns sängklader. Men när han vaknar bredvid mannen han aldrig borde ha legat med behöver han snart ge sig tillbaka in i gudarnas och maskinernas värld.  

Vissa kommer säkert bli frustrerade av den här boken, och vissa kommer älska den. Men har man tålamod så kan man förvänta sig ett fantastiskt språk och en spännande mecha/AI/body horror-premiss.  

Girls of Little Hope - Sam Beckbissenger, Dale Halvorsen 

Tre unga kompisar går in i skogen; bara två kommer tillbaka, nakna och utan minne av vad som har hänt. Vad var egentligen som hände med den impulsiva och karaktärsfulla Donna, gruppens duktiga flicka Rae och den journalistdrömmande Kat, som bara lever kvar genom dagboksanteckningarna? 90-talsnostalgi, småstadsskräck, mängder av vändningar och bodyhorror!  

The Judas Blossom - Stephen Aryan 

Age of Darkness-författaren Stephen Aryan har lyst med sin frånvaro på våra nyhetshyllor ett litet tag men är nu här med den första delen i en ny historisk fantasy som spännande nog tar ett grepp om Mongoliets storhetstid. 

Alla stora imperier har fallit - Gamla grekland, Rom, och så vidare. Även Mongolernas styre behöver falla. Genom olika blickar får vi följa Mongoliska imperiets invasion av Persien under 1200-talet. Hulagu har makt i sina ådror, då han är barnbarn tills den stora Genghis Khan, och även han är redo att styra världen med våld. Temuji, Hulagu Khans son, är ingen mäktig kämpe men har är fast besluten att tillskaffa sig makt genom vägen han är mer lagd för - genom kunskap. Kokochin, Hulagus senaste fru, finner sin kärlek och passion på Irans gator, men det innebär även att behöva ta ett beslut som inte bara påverkar henne, utan hela imperiet. Kaivon är en besegrad iransk krigsherre, men som inte har gett upp kämparglöden. Kan han inte krossa styret från utsidan tänker han göra det från insidan.  

Späckad med förräderi, politiska spel och blodiga strider!  

The Reluctant Vampire Queen Bites Back - Jo Simmons 

Uppföljaren på den festliga The Reluctant Vampire Queen!  

15-åriga Mo Merrydew fick för ett tag sedan frågan om hon ville bli Storbritanniens vampyrdrottning, eftersom hon tydligen var “den utvalda”, något hon inte var helt nöjd med då hon både är vegetarian och inte var jätteförtjust i tanken på något så odemokratiskt som att vara drottning över något. Att få ha den snygga familjären Luca vid sin sida var ett plus iallafall. Nu står hon inför den stökiga uppgiften att få alla landets vampyrer att svära trohet till henne och rädda dem från vampyrjägare som har börjat dyka upp. Hjärtlig, lättsam och underhållande YA.  

Exquisite Exandria  

Vill du utforska Exandria genom en matnörds, eller om du bara gillar Critical Role är Exquisite Exandria ett måste! Förutom riktigt spännande recept och fantastisk konst finns det även en hel del spännande kuriosa, men var försiktig om du inte har följt alla livestreams, då det kan förekomma lite spoilers!  

Ringens återkomst - Texter om Tolkien  

I år är det 50 år sedan Tolkien dog och han har haft en ganska betydande roll för både ä och nördvärlden i allmänhet är det nog ingen som har missat. I Stockholmsbutiken har vi liksom en helt egen hylla tillägnad honom och omgivande verk. I Ringens återkomst - texter om Tolkien, har en rad forskare, Tolkienprofiler och medskapare tagit fram en samling texter i en nätt men delikat bok som kommer bli ett måste i bokhyllan för alla tunga Tolkienfans där ute! 


Kommentarer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev