Rides a Dread Legion

Publicerad: Söndag, 1 mars 2009, Skribent: Maths Claesson

Tio år har gått sedan de katastrofala händelserna i Wrath of a Mad God och kriget härjade Midkemia och Kelewan. Men säg den fred som varar för evigt. Laromendis är en trollkarl från en annan värld, bebodd av högalver. Deras hemplanet härjas av Demonkungens härskaror, och Taredhels en gång så mäktiga rike ligger till slut i ruiner. Högalvernas enda hopp är att finna sin hemplanet som omtalas i urgamla legender. Midkemia är dess namn! säger Laromendis, och leder de som överlevt på flykt ut i universum. De når faktiskt fram till Midkemia, och bestämmer sig för att de hittat hem. Sålunda kräver de, som de högalver de trots allt är, att herraväldet över Midkemia lämnas tillbaka till de rättmätiga härskarna, det vill säga de själva.

Pug och Skuggkonklaven tror till att börja med att alverna är tillfälliga flyktingar och som sådana möjliga allierade i kriget mot demonerna. De häpnar dock över alvernas arrogans och hänsynslöshet. Men visst kan alverna vara nog så besvärliga, men det riktiga hotet är trots allt demonhorderna som förföljer dem. Pug söker hjälp hos trollkarlen Amirantha och demontämjaren Sandreena av Dalas orden. Och får genast minst en konflikt till på halsen. Utan att veta om det har Pug sammanfört två tidigare älskande som skiljdes åt i vredesmod och nu måste hålla sams. Sandreena has ett mörk förflutet, och är en lika våldsam krigare som vilken man som helst i sin orden. Och Amirantha är dessutom bror till Pugs svurne fiende, som kan vara i tjänst hos självaste demonkungen Maag. Frågan är därtill om de oregerliga högalverna kommer att vara till hjälp när striden mot demonerna närmar sig, eller om de kommer att utnyttja tillfällt för sina egna syften?

Som om inte det räckte, kan Pug inte glömma den grymma profetian som vilar honom. Han är dömd att se alla han älskar dö…

Rides a Dread Legion är första boken i Raymond E Feists nya serie The Demonwar Saga. Serien är en fortsättning på händelserna i Darkwar Saga, och kommer att omfatta åtminstone en volym till. Därtill är tre kommande titlar planerade i en serie med namnet Chaoswar Saga. Äventyret fortsätter!


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev