Chain of Thorns

Publicerad: Tisdag, 31 januari 2023

Femton år har gått sedan Cassandra Clare gjorde succé med City of Bones, första delen i serien Mortal Instruments. Den hade allt: nefilim, demoner, en fantastisk hjältinna, dramatik och starka känslor. Fantasygenren blev aldrig riktigt sig själv igen. Böckerna kom ut på svenska och filmatiserades. Clare ägnade sig åt att brodera ut världen från de första böckerna. Nya personer, intriger och sammanhang dök upp. Utöver skuggjägare och demoner lärde vi känna älvor, varulvar, magiker och vampyrer. Men Clare tappade aldrig helt tråden. Det blev aldrig trassligt och motsägelsefullt. Det är imponerande.
Nu kommer sista delen i den senaste trilogin från Skuggjägarnas värld. Som sig bör höjs oddsen. I Chain of Thorns dyker en prins från helvetet upp i London.
Serien Last Hours utspelar sig år 1903 och följer en ny generation som avlöser Skuggjägarna från de tidigare serierna. Brytpunkten mellan den viktorianska och edwardianska eran bjuder på vackra kläder och fantastisk historia.
I den avslutande delen har Cordelia Carstairs förlorat allt som betyder något - hennes pappa är mördad, planerna på att bli parabatai åt bästa vännen förstördes och äktenskapet med James Herondale brister i sömmarna. Dessutom är Cordelia bunden till demonen Lilith - och hon har förlorat sina shadowhunter-förmågor.
Cordelia hoppas att glömma sina sorger tillsammans med Matthew i Paris glittrande nattliv, men hon tvingas återvända till ett London i kaos. Tatiana Blackthorn har flytt från Adamant Citadel och London hotas av Belial, helvetets prins. Inget blir bättre av att hemligheten om att Belial är en gammal släkting till James och Lucie har läckt ut. Cordelia vill skydda James, men slits mellan den potentiellt hopplösa kärleken till honom och ett nytt liv med Matthew. Vännerna kämpar med egna problem och Belial tågar med stormsteg mot London. För att stoppa honom måste de lägga allt gammalt groll åt sidan och börja lita på varandra igen. 


Kommentarer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev