Twilight-sagan fortsätter i Midnight Sun!

Publicerad: Tisdag, 4 augusti 2020, Skribent: Julia

Nu är dagen som mitt tonårshjärta väntat på i över tio år äntligen här! Idag släpps den efterlängtade boken bland oss ”Twihards”, Midnight Sun! I sommar har jag läst om både Twilight-serien och ‘Life and Death’, men naturligtvis också haft ett Twilight filmmaraton! Mina förväntningar är inte orimligt höga, Meyer är en författare som levererar och omedelbart fångar läsarna in in hennes världar. Om du tyckte om Twilight-serien så kommer du dessutom älska den här.

Midnight Sun är bok 1.5 i Twilight -serien skulle man kunna säga. Boken utspelar sig inom samma tidsram som Twilight. Men istället för Bellas perspektiv på händelserna får vi nu en helt ny bok som handlar om Edward. Som ett #TeamEdward fan har jag länge bara kunnat fantisera om vad Edward har gjort under alla sina sömnlösa nätter och funderat på vad jag själv måste göra för att kunna locka till mig min egen tysta/mystiska vampyr. Nu behöver vi inte undra längre! Idag kommer jag/ni äntligen få veta varför det är så fantastiskt att titta på Bella när hon sover! Dessutom innehåller boken ny information angående Edwards förflutna och hans eviga (bokstavligt… haha) kamp för att vara en god vampyr som han trivs med.

Fun fact: Granatäpplet på omslaget är en referens till de sju granatäpplefrön som Persephone åt och som kopplade hennes liv till Hades. Det är också samt en flört med Twilights originalomslag som skildrade ett rött äpple.

Det har känts som om vi Twilightläsare har kommit ut ur våra grottor när det blev känt att boken skulle lanseras i våras. Vilken Twilightälskare har inte fått skam från så kallade ”respektabla och pretentiösa” läsare? Men nu är det dags för oss att en gång för alla stå upp för det vi älskar och hålla ihop. För – så länge du finner lycka eller en ny vän i en bok – spelar det ingen roll vad andra tycker.

Du kära läsare har i alla fall mig, en person som hoppas att boken är fantastisk och att vi en sista gång kommer hänga med våra kompisar från barndomen i Forks. Jag vill så gärna springa snabbare än en varulv genom den mossiga skogen en sista gång… Jag förväntar mig många glädjetårar när jag läser det sista kapitlet i serien som har alltid varit där för mig och som kommer vara med mig till slutet. Med det sagt, hoppas jag att vi möts snart igen i vad jag är säker kommer vara en ny Meyer fantasiserie. Tills dess, låt inte vampyrerna bitas…

Julia


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev