Ur blod och aska

Publicerad: Tisdag, 23 november 2021, Skribent: Josephine

Jag tror inte många har missat den omtalade boken From Blood and Ash. Den tog internet med storm och det är svårt att tro att första boken i serien släpptes 2020. Nu ett år senare är fjärde boken på G, plus en prequel som släpps redan nästa månad! En sak är säker - inget kan stoppa Jennifer L. Armentrout, indieförfattaren som nu fått sin bok översatt till svenska!  Ur blod och aska är den svenska titeln på detta fenomen till bok.

Poppys liv har aldrig varit hennes eget. Från födseln var hon utvald av gudarna med ett enda syfte som kommer påverka hela världen. Det gör henne sårbar, en måltavla. Hon har inget namn, de kallar henne Jungfrun. Hennes liv är i konstant fara och det finns alltid vakter runt henne som ser till att hon följer de uppsatta reglerna. Men det är svårt att följa reglerna som gäller en jungfru när man är en ung kvinna med drömmar och egen vilja. Att aldrig tala, bli rörd eller sedd.

In kommer Hawke, den nya livvakten som väcker något inom Poppy, känslor och tankar som en jungfru absolut inte ska ha… Men, tankarna finns hos Poppy och hon börjar tvivla på meningen med sitt liv. Kanske är hon inte välsignad av gudarna? Och vad händer om folk får reda på att hon inte är den fina, oskyldiga jungfrun världen tror att hon är? Poppy vet inte vad hennes syfte är och vad som ska hända vid den så kallade Upphöjelsen. Tänk om gudarna nekar henne vid ceremonin? Och vad är ens ceremonin för något? Det finns bara en förklaring till det här, Det är Hawkes fel. Snygga, självsäkra, kaxiga Hawke. Allt är hans fel.

Att bli vald till Jungfru är en ära, men det har aldrig känts så för Poppy. Hon vill, men får inte, vara fri. Kungariket är i fara och hennes existens ska rädda det. Men ju mer tid Poppy spenderar med Hawke desto mer börjar hon ifrågasätta allt. Kan det vara så att Poppys hela liv är en lögn? Typiskt, allt detta är Hawkes fel och är Hawke verkligen den han säger att han är?

När denna bok först började dyka upp överallt i mina sociala medier hade jag ingen aning vad den handlade om. Allt alla pratade om var hur ”spicy” den var, vilket den såklart är (den lever upp till hypen på det planet, don’t worry) men jag blev överraskad av karaktärernas djup. Jag ville veta mer, och räta ut alla frågetecken! Storyn i sig är underhållande och relativt enkel att följa, trots att det är  high fantasy. Boken är skriven för vuxna men språket är enkelt och den är förvånansvärt rolig. Den blev en av mina favoriter. Sekunden jag hade läst Ur blod och aska hade jag redan beställt del två.

Om du gillar A Court of Thorns and Roses så kommer du ÄLSKA Ur blod och aska. Tacka mig senare.

Josephine  


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev