Ninth Life Love (manga)

Publicerad: Fredag, 22 mars 2013, Skribent: My Bergström, Betyg: 2
Av: Lalako Kojima

Om man tycker om yaoiserier som blandar lätt övernaturliga inslag med förbjuden kärlek och bitterljuva relationer är Ninth Life Love ett bra alternativ. Serien samlar tre sockersött romantiska berättelser som är fint tecknade och lättsmält berättade.


När Yukiharu var liten hade han en katt som han älskade över allt annat, Dorasuke, men de skildes för evigt när Dorasuke dog i en tragisk olycka. Åtminstone trodde Yukiharu det. Många år senare stöter han på en märkvärdig kille som beter sig som om de känner varandra sedan tidigare, trots att Yukiharu aldrig har sett killen i fråga förut. Killen säger sig vara Dorasuke, som efter sin död genomgick många prövningar för att få bli en människa och på så sätt återförenas med sin älskade husse.

Omdöme
Jag borde ha anat vad Ninth Life Love skulle handla om utifrån mangans titel och det faktum att en av killarna på omslaget har kattöron (något jag helt hade missat), men nu gjorde jag inte det och så står jag återigen med en yaoimanga om en husse och hans älskade husdjur som har förälskat sig i varandra. Inte mitt favorittema, men ack så vanligt inom yaoi.

Mina invändningar mot temat till trots är Kojimas berättelse både fin och lågmäld, om än en smula förutsägbar. Teckningarna är ljusa och stämningsfulla. Det fanns även ett par kortare berättelser inkluderade i början och slutet av boken, som jag tyckte bättre om, framförallt den avslutande "Light and fluffy", där en ung kontorsarbetare förälskar sig i en ensamstående pappa som driver en blomsteraffär.

Det jag saknar är djup i serierna, för intrigerna är ganska simpla och konflikterna löser sig lite väl enkelt för min smak. Kojima än dock relativt ny i yrket och har säkert sina bästa berättelser framför sig. Jag tycker att hon tills vidare är ett namn att lägga på minnet.

Om man vill läsa andra serier som påminner om Ninth Life Love rekommenderar jag framförallt Seven Days och Secrecy of the Shivering Night.

Kommentarer

Tecknade serie-toppen

Prenumerera på våra nyhetsbrev