Spännande kommande boksläpp

Publicerad: Måndag, 16 oktober 2023, Skribent: Linnéa

Under hösten är det ofta gott om nya spännande bokreleaser. Förlagen laddar upp med det bästa de har inför jul, något som gör det till en riktigt lyxig tid att vara bokälskare på. Att hålla koll på vad som komma skall kan dock vara lite krångligt. Vi har därför plockat ut ett gäng spännande titlar som är på gång nu den närmsta tiden!  

A Fire in the Flesh - Jennifer L. Armentrout

Tredje delen i en spin-off till Armentrouts Blood and Ash-serie. Sera har hela sitt liv formats till att utföra ett uppdrag, att förföra och döda den ondskefulla Primal of Death som lagt en förbannelse över hela kungadömet. Men som vi alla vet går sällan planer i lås. Sera börjar sakta inte bara förföra sitt mål utan faller själv för honom. Om hon inte kan utföra sitt uppdrag kommer snart hela kungadömet att förfalla.  

I tredje delen (utan att avslöja för mycket för nya läsare) har Sera hamnat riktigt djupt i klistret. Hon börjar tveka om hon fattat rätt beslut och vem som egentligen är den riktiga fienden. 

Del 1: A Shadow in the Ember

Iron Flame (special edition) - Rebecca Yarros

20-åriga Violet Sorrengail har snart nått sitt mål att spendera ett lugnt liv bland böcker och historia. Hon snubblar på mållinjen när hennes mamma, general för armen, tvingar Violet att delta i uttagningen för drakryttarna. Att slacka och bli utkickad är inte ett alternativ, antingen klarar du träningen eller så dör du på kuppen.  

I andra delen fortsätter vi följa Violets kamp att överleva denna helvetiska skolgång. Missa inte specialutgåvan som vi får in i begränsad upplaga, på sidorna är det målat flammor för att riktigt pränta in hur Violet måste ta sig genom lågor för att nå andra sidan! 

Del 1: Fourth Wing 

Narrow Road Between Desires: A Kingkiller Novella - Patrick Rothfuss

En fristående kortroman i samma universum som Name of the Wind. Följ en dag den charmige fae:n Basts liv. Han trixar, knixar och lyckas oftast undvika att fastna i trubbel. Han är även en mästare på att köpslå och förhandla.  När han en dag tar emot en gåva utan att ge något tillbaka hamnar han i en situation han inte är van vid – att stå i skuld till någon annan. Hur ska han ta sig ur denna situation utan att förlora allt för mycket? 

The Olympian Affair - Jim Butcher 

Äntligen kommer del två i The Cinder Spires, serien med steampunk, luftskepp och talande katter från författaren till böckerna om Harry Dresden.  

Grimm är kapten ombord på handelsskeppet Predator. Han är lojal mot Albion, och har tagit parti i det kalla kriget mot Aurora genom att angripa fiendens fraktskepp. När Predator skadas i strid får han ett förslag från Albions ledning. Kan han leda en grupp agenter på ett farligt uppdrag, och i gengäld få sitt skepp reparerat? Grimm tackar ja. Hemligheter börjar nystas upp och gamla fiender vaknar till liv. 

Del 1: Aeronaut’s Windlass

System Collapse - Martha Wells

Möt Murderbot, en AI-styrd robot byggd för att skydda människor. Men vad händer när en vapenrobot hackar sitt eget system och frigör sig själv? Murderbot kollar hellre på sina intergalaktiska följetänger än umgås med människor och låtsas därför fortfarande vara under deras kontroll för att hålla allt frid och fröjd. 
 
I sjunde delen ställer sig Muderbot frågan, gör jag situationen bättre eller sämre? Inte nog med den tvekan så är det dessutom något fel på Murderbots system, kan hen fixa dem innan det är försent? 

Del 1: All Systems Red 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev