Truthwitch

Publicerad: Onsdag, 20 januari 2016, Skribent: Amanda Alling

Truthwitch är en väldigt lättsam actionfantasy som passar den som gillar många olika sorters magi, nya idéer och romantik. Boken fokuserar på äventyr och vänskap mellan trådsystrarna och häxorna Safiya och Iseult.

Vapenvilan mellan de olika rikena i The Witchlands håller på att löpa ut, och det talas om krig. Rikena verkar förbereda sig för den stora sammandrabbningen genom att samla på sig så många fördelar som möjligt, även om det innebär att tvångsrekrytera särskilt användbara häxor.

Safiya är en sällsynt sanningshäxa som kan se igenom lögner och förklädnader. Iseult är en trådhäxa, som kan se trådarna som binder människor till varandra, varesig det är genom kärlek eller hat, och ger henne en möjlighet att tolka människors känslor.

Eftersom Safiya vet att hon kommer utnyttjas i krig och intriger om någon får reda på hennes sällsynta kraft har hon hållit den gömd, men en dag visar det sig att hon inte hade varit så hemlig som hon trodde... När sanningen har kommit fram försöker fler parter än hon kunde ana att antingen värva Safiya, eller att döda henne så att inte motståndarna får fördelen att använda henne.

Truthwitch skriver in sig i en genre som har växt sig riktigt stor på senare år, med hjältinnor som ställs inför svåra val när omvälvningar skakar deras värld. Om du söker andra böcker i samma stil finns det mycket bra att välja på! Är det magi och action som lockar, rekommenderar jag Throne of Glass, Graceling och Shadow and Bone. Är det romans och hovintriger du är ute efter så bör du läsa Troubled Waters, The Kiss of Deception eller The Girl of Fire and Thorns.

Amanda


Kommentarer

Nyhetsbrev