The Red Scrolls of Magic

Publicerad: Tisdag, 9 april 2019, Skribent: Julia

Vad kan gå fel när man befinner sig i en luftballong i Paris? Och vad händer om man tänker sig att det finns en Shadowhunter och en Warlock i den? Det kanske till och med blåser lite mer än planerat. Det kanske till och med, bara kanske, finns demoner som springer lös på taken i Paris. Jag frågar igen, vad kan gå fel?

Det får du läsa om i den nya boken av Cassandra Clare, som hon har skrivit tillsammans med Wesley Chu. Boken – The Red Scrolls of Magic – släpps idag och är den första boken i The Eldest Curses-serien. Vi får följa Alec Lightwood och Magnus Bane resa genom Europa efter ett långt krig – The Mortal War. Alla har förlorat någon, men jorden fortsätter att rotera och livet fortgår.

Magnus bestämmer sig för att ta med sin nye pojkvän Alec på en resa över hela Europa. De förtjänar en semester efter ha räddat världen. Magnus är van vid en extravagant livsstil och han njuter av att ta en paus från allt ansvar för att leva livet till fullo. Men för Alec, som alltid jobbar och är ett kontrollfreak, är det svårt att lämna vardagen bakom sig. För Magnus skull gör han dock ett försök.

Men Magnus förflutna hinner i kapp honom. Något han inte kommer ihåg. Han försöker fixa saker i tysthet innan andra får reda på vad som händer. Kan han lita på en Shadowhunter – även om det är Alce – när de kan gå emot The Code?

I The Red Scrolls of Magic får vi träffa gamla vänner från Clares tidigare serier. Boken innehåller det bästa från Clare – allt från faires till mord. Det är ett helt nytt äventyr med magi och demoner – och du kommer inte att kunna lägga boken ifrån dig.

The Red Scrolls of Magic är en mindre tung bok jämfört med The Dark Artifices-serien. Den kommer att få dig att skratta och återse gamla karaktärer från The Mortal Instruments-serien där allt började. Att få vara med i deras liv igen tar mig tillbaka till den första historien där en ung tjej firade sin födelsedag tillsammans med sin bästa vän i New York. Men nu får vi läsa om Alec, han som alltid var där för sin Parabatai och höll sig till sig själv, och vi får se en annan sida av honom. När han ska försöka öppna sig själv för någon som har en historia som aldrig verkar ta slut. Kan Alec hantera att Magnus kanske inte är den han tror? Kommer Alec att kunna acceptera det Magnus har gjort och vända ryggen mot sin plikt som Shadowhunter?

Aktör: 
Nakamura
Clare

Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev