King of Scars

Publicerad: Torsdag, 7 februari 2019, Skribent: Claudia

Jag har fortfarande inte riktigt smält att Leigh Bardugo bestämde sig för att svara på fansens böner och skrev en bok om den älskade prinsen Nikolai från Grishaverse-trilogin. Men det gjorde hon. Och jag är säker på att King of Scars inte kommer att göra någon besviken.

Den första delen i Nikolais nya duologi utspelar sig några månader efter händelserna i Crooked Kingdom, och vi återförenas äntligen med Nikolai, Zoya och resten av gänget. De har fullt upp med att försöka hjälpa Ravka resa sig efter år av krig, något som försvåras av hot från alla sidor - till och med inifrån den unga kungen själv.

Samtidigt är Nina Zenik på ett hemligt uppdrag där hon kämpar med att rädda grishas och förhoppningsvis rekrytera dem till Ravkas armé. Men de senaste händelsera i hennes liv kan ha förändrat henne på fler sätt än hon hade kunnat ana.

Boken startar lite långsamt, var det var inget som störde mig. Jag blev helt uppslukad av allt som fanns att älska - välkända, älskade personer som vi fick lära känna på djupet, fler politiska konflikter, andlös action och nästan löjligt charmiga konversationer som hjälpte till att mejsla fram karaktärerna och deras personligheter. Bardugo skriver dialog som få.

Vi får också se hur karaktärerna hanterar konflikter och trauman från tidigare böcker. Deras utveckling var medryckande men ändå trovärdig, och det var många gånger väldigt inspirerande hur de kunde vara sårbara utan att ge upp.

Bardugo blir helt enkelt bara bättre och bättre. Världen hon har skapat fylls i King of Scars ännu mer av liv, historia och färg, och jag behöver utforska mer av den. Speciellt efter det där olidligt chockerande slutet.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev