Illidan & Warcraft-historia

Publicerad: Torsdag, 19 maj 2016, Skribent: Levyn

Lagom i tid till att nya Legion ska släppas till World of Warcraft, kommer en roman som agerar som upptakt till den nya expansionen. Den här gången får vi följa Illidan Stormrage och skapandet av Illidari, vilka kommer att vara spelbara i den nya klassen Demon Hunter; vi får även följa Warden Maiev Shadowsong, som söker Illidan sedan han blivit fritagen av Tyrande Whisperwind i bokens prolog.

Om du spelat tidigare expansioner, spelat Warcraft III, eller läst War of the Ancients, känner du säkerligen redan till Illidan och hans relation till the Burning Legion; om inte, är det här kanske en väldigt rörig berättelse, då den förutsätter att du redan känner till världarna Azeroth och Outland, samt de olika folken och deras historier. Själv har jag gjort alla tre, och läste glatt om både hur Maiev kommer dit hon kommer att vara när man kommer till henne i spelet, och en Night Elf vid namn Vandel, som söker upp Illidan i Outland, och tar sig vatten över huvudet.

Sedan Tyrande fritog Illidan sex år tidigare, och han gick med på att samarbeta med sitt före detta folk, för att slå tillbaka mot demonerna—och på sikt även Dreadlord Kil’jaden—har han byggt sig en armé, med sin bas i Outland, och påstår sig ha som mål att besegra the Burning Legion i helhet. Men är det verkligen så? Warden Shadowsong har jagat efter honom sedan han först lämnade sitt fängelse, och hon är övertygad om att han har ett annat, mycket värre mål än det han presenterat för hennes överordnade. För tio tusen år sedan, när Illidan först fick öknamnet the Betrayer, dödades Vandels familj av demoner, och sedan dess har han sökt hämnd för deras mord. Han hittar till slut fram till Illidans fäste, men istället för att få sin hämnd, dras han in i denna nya hjord av förvrängda alver, på jakt efter ett sätt att bli kraftfull nog att jaga demoner.

William King har tidigare även skrivit romaner för till exempel Warhammer-universumen, och har ett språk som liknar Christie Goldens, som skrivit flera av de senaste romanerna i WoW-universumet. Det här är en lättläst och engagerande bok, som fyller i många plot-holes vad gäller WoWs lore när det kommer till hålet mellan Warlords of Draenor och nya Legion. Är du pepp på att spela i de nya områdena, testa den nya klassen, och ta dig an nya raids, är den här boken perfekt läsning för
att hålla den peppen uppe! I alla fall mellan filmen och släppet av Legion …

För den som föredrar en "historiebok" har vi fått in nya exemplar av den tjusiga World of Warcraft Chronicle Volume 1. Det är en bok som bjuder på en resa till Azeroths början, till den mytiska tidsåldern före Horden eller Alliansen. Här hittar man Azeroths skapelseberättelse och legender om uråldriga imperier som sedan länge lagts i grus. Första delen i en serie illustrerade böcker om Warcraftvärldens ursprung och legender.

Två tecknade serier vill vi också lyfta fram. Pearl of Pandaria knyter an till den förra expansionen i Pandaria. Dark Riders är en mer fristående serie.

I slutet av månaden har också Warcraft-filmen, som hämtar handlingen från första RTS-spelet, premiär. I samband med det har vi en tävling där vinsterna är biobiljetter och böcker - du kan vinna både Illidan, World of Warcraft Chronicle Volume 1 och konstboken Warcraft: Behind the Dark portal.

 Kommentarer

Nyhetsbrev